Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z kořenové zeleniny

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

Ředkvičky a jejich příbuzné
18. května 2018

Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

Pikantní jehněčí kýta
14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

Škvarkoví šneci
26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

Salát s kuřetem, rukolou a sušenými rajčaty
6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

Mrkvová pomazánka s celerem
30. prosince 2017

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

Grilovaná treska s hráškovým pyré s mátou
19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...

Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany

Bezlepková linecká kolečka
16. prosince 2017

Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

Kuskus se zeleninou
28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17. října 2017

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

29. září 2017

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Mýty a fakta o zraku: mrkev nepomáhá, žloutek ano

8. září 2017

Všichni jsme slýchali, že musíme jíst mrkev v polévce, protože je dobrá na oči. Přitom ve...

Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

12. srpna 2017

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

8. dubna 2017

Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za...

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25. března 2017

Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani,...

Šest tipů pro zdravější oči vašich dětí: mrkev, tučné ryby i pobyt venku

1. března 2017

Zrak hraje v našem životě velmi důležitou roli a jeho zdraví bychom neměli opomíjet ani u dětí....

Víme, jak přimějete děti všeho věku jíst zeleninu. Začněte v těhotenství

22. února 2017

U některých jídelních stolů svádějí rodiče každodenní bitvy kvůli konzumaci zeleniny. Rodiče...

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

14. února 2017

Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou...

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28. ledna 2017

Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly....

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1. ledna 2017

Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují...

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

aktualizováno  27. prosince 2017

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18. prosince 2016

Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna...

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17. prosince 2016

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná....

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...

Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!

3. listopadu 2016

Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že...

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30. července 2016

Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo...

Šest potravin, které mohou chránit před Alzheimerovou chorobou

8. července 2016

Roztržitost, neustálé ztrácení klíčů a zapomínání jmen může působit vcelku nevinně nebo dokonce...

Zuby v železech: kolik mohou stát rovnátka a který typ je nejlepší

23. června 2016

Vyhlásit boj křivým zubům můžeme kdykoliv. Dokonce i když jsme teenagerovský věk dávno překročili....

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12. května 2016

Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...