Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z kořenové zeleniny

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6.1.2018  0:00
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu přibrzdit. Pokud se hodláte i o víkendu zaměřit na lehčí a méně kaloricky vydatná jídla, vyzkoušejte...  celý článek

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30.12.2017  0:00
Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než klasickými chlebíčky se salátem a šunkou. Tyhle skvělé pomazánky jsou snadné a rychle hotové, stačí...  celý článek

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská...  celý článek

Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany

16.12.2017  0:00
Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními omezeními se musejí připravit na čas odříkání a svodů. Při troše snahy a ochoty si ale mohou užít...  celý článek

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28.11.2017  0:00
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé večeře s vůní Španělska, Itálie a...  celý článek

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17.10.2017  0:00
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný samotnými politiky. V poslední době však...  celý článek

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14.10.2017  0:00
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy...  celý článek

Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

29.9.2017  0:00
Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou na Jarmark a jež můžete za drobný...  celý článek

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné...  celý článek

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12.9.2017  0:03
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je víno skvělé zejména jako nápoj, zkuste...  celý článek

Mýty a fakta o zraku: mrkev nepomáhá, žloutek ano

8.9.2017  0:00
Všichni jsme slýchali, že musíme jíst mrkev v polévce, protože je dobrá na oči. Přitom ve skutečnosti zraku mnoho nepomůže. Zato žloutek pomáhá předcházet šedému zákalu a rodiči často...  celý článek

Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

12.8.2017  0:00
Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu, sektu nebo míchaným nápojům. A když...  celý článek

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

8.4.2017  0:22
Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za námi vydali do Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, jste mohli ochutnat dobroty, které...  celý článek

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5.4.2017  0:43
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál víc než hubeňour ze samoobsluhy v akci. S jedním ptákem naděláte spoustu parády a tříčlenná...  celý článek

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25.3.2017  0:11
Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani, svačině nebo jako zdravý oběd. Hodí se také po cvičení, kdy vám dodá energii a krásně vás osvěží.  celý článek

Šest tipů pro zdravější oči vašich dětí: mrkev, tučné ryby i pobyt venku

1.3.2017  0:34
Zrak hraje v našem životě velmi důležitou roli a jeho zdraví bychom neměli opomíjet ani u dětí. Spolu s odborníky jsme proto seznam šesti věcí a aktivit, které podpoří správný vývoj zraku a...  celý článek

Víme, jak přimějete děti všeho věku jíst zeleninu. Začněte v těhotenství

22.2.2017  0:39
U některých jídelních stolů svádějí rodiče každodenní bitvy kvůli konzumaci zeleniny. Rodiče samozřejmě vědí, že je zelenina pro děti zdravá a přínosná, ale děti se často ošklíbají nad její...  celý článek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více...  celý článek

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18.2.2017  1:36
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití najdou při při přípravě slaných i sladkých jídel, ale také jsou velice výživné, obsahují pro tělo...  celý článek

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

14.2.2017  0:31
Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou maličkostí, nebo mu aspoň říct, co pro vás znamená. Největší dojem ale uděláte, když připravíte...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28.1.2017  0:00
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám jako malým dětem podstrojovaly...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1.1.2017  0:26
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v následujícím roce. I kdyby to nevyšlo, tak vás...  celý článek

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

31.12.2016  0:05, aktualizováno  27.12 15:55
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na relativně rychlé, ale velice chutné...  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18.12.2016  0:04
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť masa a změní se v kaši. Šéfkuchař...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku...  celý článek

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5.11.2016  0:23
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým mlékem, pak rozhodně nepřestávejte číst....  celý článek

Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!

3.11.2016  0:20
Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že jim partneři doma nepomáhají a jejich práce si neváží. Čekají, že televizní Výměna manželek jim...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

12.10.2016  11:00
Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je připravují přední čeští kuchaři pro...  celý článek

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30.7.2016  0:41
Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo restaurace se můžete seznámit alespoň s jeho zajímavým gastronomickým bohatstvím. Stojí to za to.  celý článek

Šest potravin, které mohou chránit před Alzheimerovou chorobou

8.7.2016  0:00
Roztržitost, neustálé ztrácení klíčů a zapomínání jmen může působit vcelku nevinně nebo dokonce legračně. Ale tyto příznaky mohou být počátkem Alzheimerovy choroby, která je velmi závažným a...  celý článek

Zuby v železech: kolik mohou stát rovnátka a který typ je nejlepší

23.6.2016  0:57
Vyhlásit boj křivým zubům můžeme kdykoliv. Dokonce i když jsme teenagerovský věk dávno překročili. Rovnátka dnes považuje jen málokdo za handicap, spíš opak je pravdou: staly se módním trendem....  celý článek

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12.5.2016  0:21
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských letovisek. Pro to správné kouzlo si...  celý článek

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

30.4.2016  0:53
Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se rozhodly svou lásku ke knihám George R. R. Martina spojit s vášní pro vaření. Podle popisů v...  celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.