Doporučujeme

Mramorová bábovka

- 120 g moučkového cukru, 120 g másla, 6 vajec, 80 g krupicového cukru, 150 g hladké mouky, 30 g kukuřičného škrobu, 15 g kakaového prášku, kůra z poloviny citrónu, 5 g vanilkového cukru, tuk a hrubá mouka na vymaštění a vysypání formy, moučkový cukr na posypání

Máslo mírně nahřejeme, aby změklo a šleháme je s moučkovým cukrem. Během šlehání postupně přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty zvolna po částech zamícháme pevný sníh z bílků a krupicového cukru. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku se škrobem, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Asi do 1/3 hmoty vmícháme kakaový prášek. Obě hmoty střídavě plníme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy.
Pečeme ve středně vyhřáté formě, nejprve zvolna, potom rychleji dopékáme. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme z formy na prkénko. Vychladlou krájíme a sypeme moučkovým cukrem.
(Merkur)

Mramorová bábovka


  • Vybrali jsme pro Vás