Doporučujeme

Mozartovy koule

Mozartovy koule | foto: Kulinární studio MAFRA

Čtenářský recept: Mozartovy koule

  • 0

Doba přípravy: 30 minut
Množství: 30 kousků

Na světlou část:

  • 300 g sladkých oloupaných mandlí
  • 300 g cukru
  • 2 - 3 lžíce vody

Na zelenou část:

  • 150 g nepražených nesolených pistácií
  • 150 g cukru
  • lžíce rumu

Na dohotovení:

  • tmavá poleva
  • 100% tuk
  • bílá poleva

1. Světlá část: mandle umeleme na mlýnku a poté přidáme zbytek ingrediencí aby vznikla hmota.

2. Zelená část: umeleme pistácie a přidáme ostatní ingredience. Je lepší z hotové zelené hmoty hned vytvarovat kuličky, později těsto vysychá a drobí se.

3. Až máme zpracované zelené kuličky, uděláme si bílé, větší, které pak sploštíme a obalíme v nich ty menší zelené.

Tip: Já jsem si je potom napíchala na párátka a opatrně je obalovala v hořké čokoládě a vkládala do papírových košíčků. Až zaschla poleva opatrně jsem vyjmula párátka a abych zamaskovala dírky po párátkách snažila jsem se udělat z bílé polevy spirálu.


  • Vybrali jsme pro Vás