Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Nové recepty na dorty, zákusky a jiné pamlsky

Jak upéct dort, zákusek nebo jinou sladkost? Poradíme Vám, máme pro Vás připravené recepty na dorty a zákusky všech druhů a chutí.

VIDEORECEPT: Minicheesecakes s ovocem pro maminku

12.5.2018  0:01
Plánujete sladkou oslavu Dne matek, ale klasické dorty už vás nebaví? Zkuste geniálně snadné minicheesecakes podle blogerky Romany Böhmové z Na skok v kuchyni. Tento jednoduchý a efektní dezert... 

Co jsme nachystaly na Jarmark? Makové koláčky, šátečky i muffiny

28.4.2018  0:00
Už tradičně můžete na dnešním jubilejním dvacátém Jarmarku v pražských Holešovicích ochutnat dobroty, které připravily redaktorky OnaDnes.cz, a přitom přispět na dobrou věc. Najdete je jako vždy... 

Čarování s cupcakes: přišly z USA a nejvíc se prodávají zdobené ovocem

22.4.2018  0:45
Stačí pár triků od nejlepších cukrářek a dokonalé cupcaky může připravit každý. Vyzkoušeli jsme to za vás: redaktorka Ony Dnes se na kurzu v obchodě Leli´s Cupcakes učila zdobit tyto malé... 

Beránek jako symbol Velikonoc. Kde se vzal a jakého letos upéct?

30.3.2018  0:00
Na Hod boží by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Beránek. Recept na tuto tradiční velikonoční dobrotu se dědí v rodinách po generace. Ať už ten váš bude třený, čokoládový, tvarohový,... 

Brownies, kremrole nebo krevety. Valentýn na talíři podle blogerek

10.2.2018  0:00
Láska prochází žaludkem, a tak se před letošním svátkem zamilovaných nechte inspirovat těmi, kdo si dobré jídlo užívají 365 dní v roce. Zeptali jsme se známých českých blogerek, co by uvařily... 

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

3.2.2018  0:00
Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco lahodnějšího než sklenici čerstvě natočeného piva? Kromě pití ale můžete nejpopulárnější nápoj Čechů... 

Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?

16.1.2018  0:00
Na rozdíl od bílé pšeničné mouky je ta špaldová tmavší, má oříškovou chuť a z výživového hlediska zdraví prospěšnější složení. Lidé špaldu pěstují už tisíce let, ale před časem ji vytlačila... 

Isidor, perník i bábovka. Opilé sváteční dezerty, které budete milovat

26.12.2017  0:00
Jestli nemáte ani po vánočních svátcích dost sladkého, vyzkoušejte jeden z těchto skvělých voňavých svátečních moučníků. Jako pohoštění ke kávě je ocení návštěvy, od tchyně až po kamarádku z... 

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská... 

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12.12.2017  0:00
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a štrúdl nebo vánočka, kousek za našimi hranicemi se před vánoční nadílkou servíruje něco... 

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5.12.2017  0:00
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a nabídnout tuhle hromadu dětem se... 

Vanilka, skořice, hřebíček. Voňavé pokušení pro první adventní neděli

2.12.2017  0:00
Také si nenecháte zkazit předvánoční atmosféru všudypřítomnými reklamami na bezbřehé nakupování? Ne v obchodních domech, ale v kuchyni je o adventu nejlépe. Voní tu totiž koření, které nás vrací... 

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25.11.2017  0:00
Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je smažit, péct nebo vařit, plnit masem, marmeládou či ovocem, vždycky s nimi budete mít úspěch.... 

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21.11.2017  0:00
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí imunitu. To všechno dovede jedna nenápadná ingredience. Zázvor vám bude chutnat... 

Báječné ořechové dezerty jako dělané pro pošmourné podzimní dny

18.11.2017  0:00
Sice už se za obzorem rýsují nejpřetláskanější svátky roku, ale přinejmenším o víkendu bychom se sladkého neměli zříkat. Už proto, že lezavé listopadové počasí moc útěchy nepřináší, a tak je... 

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

11.11.2017  0:00
Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic našeho národního gastronomického pokladu. Jejich společným jmenovatelem je... 

Pavouci, myši, čarodějnice. Halloweenská party nejen pro děti

28.10.2017  0:00
Blíží se konec října a s ním také období oblíbených halloweenských večírků, jež milují zejména děti, které tolik baví se bát. Až budete takovou party pořádat pro své potomky a jejich kamarády,... 

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

25.10.2017  12:05
Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara Kasko. Její zákusky nemají nic společného s tradičními tvary, jsou vpravdě futuristické a... 

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14.10.2017  0:00
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy... 

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10.10.2017  0:00
Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám nabídnou neotřelou delikátní chuť, jsou... 

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo... 

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3.10.2017  0:00
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto zajímavou zeleninu můžete využít i při... 

Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

29.9.2017  0:00
Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou na Jarmark a jež můžete za drobný... 

Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

9.9.2017  0:00
Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče z nich upečené provoní váš byt,... 

Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

5.9.2017  0:00
Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji odpoledne nepřinesou netknutou domů, protože jim bude opravdu chutnat, to je výzva, které čelí tisíce... 

Oslaďte dětem konec prázdnin! Rychlé dezerty, které budou hned pryč

2.9.2017  0:00
I když se před dvěma měsíci zdálo, že prázdniny budou skoro nekonečné, najednou dětem utekly mezi prsty a zase je tady škola. Možná se po všech těch dobrodružstvích a poznávacích výletech i těší... 

Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

29.7.2017  0:00
Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří ovocné knedlíky, drobenkový koláč a... 

Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

25.7.2017  0:01
V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen „vycpávka“, může se stát i celebritou.... 

Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

15.7.2017  0:05
Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému cukru se přitom můžete snadno... 

Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

8.7.2017  0:07
Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než v předchozím roce. Pokud se vám ho... 

Jó, třešně zrály! Co s červenou úrodou, když už se omrzela bublanina

1.7.2017  0:09
K začátku prázdnin patří červené lesklé plody třešní. Jenže co s nimi, když vám bublanina už leze ušima a čerstvých jich spořádáte jen malou část? Zkuste některý z těchto sladkých receptů, které... 

Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27.6.2017  0:12
Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními zábavami. Uspořádejte pro spolužáky svého potomka dětskou party, která bude zároveň chutnou rozlučkou... 

Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

27.5.2017  0:02
Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci, snižuje krevní tlak a zlepšuje duševní... 

Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

25.4.2017  0:02
Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami. Byla by ale škoda nechat pudinku jen tuhle vedlejší roli. Přidejte ho do slavnostních dezertů... 

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

8.4.2017  0:22
Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za námi vydali do Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, jste mohli ochutnat dobroty, které... 

Kafe vás postaví na nohy, ale kávové moučníky vás katapultují do nebe

1.4.2017  0:06
Lahodnou vůni kávy si většina z nás spojuje s příjemnými zážitky, relaxací, odpočinkem, chuťovým zážitkem nebo setkáním s milými lidmi. Byla by ale škoda ji jen pít. Dezerty, do kterých se... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.