Doba přípravy: 2hodiny
Množství: 4 porce
- 1/2 kg vepřové krkovice
- 3 kuřecí stehna
- 2 kukuřice
- 1 cuketa
- 3 brambory
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 1 okurka
- 1 paprika
- 20g parmesanu
- balíček rukoly
- 4 plátky másla na kukuřici
Marináda na kuřecí:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička bílého pepře
- 2 stroužky česneku
- kousek nastrouhaného zázvoru
Marináda na vepřové:
- olej dle potřeby
- 5 lžic gyros koření
- pepř
Marináda na cuketu:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce aceto balsamico
- sůl
1. Den před grilováním vykostíme kuřecí stehna, připravíme marinádu, maso naložíme a vložíme do uzavíratelné misky. Krkovici nakrájíme na plátky, opepříme a naložíme do připravené směsi. Večer před grilováním uvaříme v neosolené vodě 2 kukuřice.
2. Přibližne dvě hodiny před grilováním si připravíme přílohy k masu. Nejprve všechnu zeleninu omyjeme a propláchneme, do mističky vložíme rukolu, nakrájíme na kostičky pár rajčat a na plátky parmesan, celé lehce olosíme a zalijeme olivovým extra virgin olejem, dále si nakrájíme rajčata a naskládáme na okraje talíře. Přidáme na plátky nakrájenou okurku a na proužky nakrájenou papriku. Do středu talíře vyskládáme zbylou zeleninu.
3. Brambory nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na plech s pečícím papírem a osolíme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a oddělíme její jednotlivé vrstvy. Cibuli přidáme k bramborám a zakápneme olivovým olejem, dáme péct do trouby na 180 stupňů (cca 15-30 minut).
4. Masa i kukuřici pečeme přibližně 8 minut na rozpáleném grilu. Ke konci přídáme na plátky nakrájenou cuketu.
Tip:
Maso i kukuřici je třeba osolit dle chuti. Na grilovanou kukuřici položíme před podáváním plátek másla a cuketu potřeme připravenou směsí.