Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Mix na gril

  11:16aktualizováno  11:16

Mix na gril | foto: Daisy85pro iDNES.cz

Doba přípravy: 2hodiny

Množství: 4 porce

  • 1/2 kg vepřové krkovice
  • 3 kuřecí stehna
  • 2 kukuřice
  • 1 cuketa
  • 3 brambory
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 okurka
  • 1 paprika
  • 20g parmesanu
  • balíček rukoly
  • 4 plátky másla na kukuřici

Marináda na kuřecí:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička bílého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • kousek nastrouhaného zázvoru

Marináda na vepřové:

  • olej dle potřeby
  • 5 lžic gyros koření
  • pepř

Marináda na cuketu:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce aceto balsamico
  • sůl

1. Den před grilováním vykostíme kuřecí stehna, připravíme  marinádu, maso naložíme a vložíme do uzavíratelné misky. Krkovici nakrájíme na plátky, opepříme a naložíme do připravené směsi. Večer před grilováním uvaříme v neosolené vodě 2 kukuřice.

2. Přibližne dvě hodiny před grilováním si připravíme přílohy k masu. Nejprve všechnu zeleninu omyjeme a propláchneme, do mističky vložíme rukolu, nakrájíme na kostičky pár rajčat a na plátky parmesan, celé lehce olosíme a zalijeme olivovým extra virgin olejem, dále si nakrájíme rajčata a naskládáme na okraje talíře. Přidáme na plátky nakrájenou okurku a na proužky nakrájenou papriku. Do středu talíře vyskládáme zbylou zeleninu.

3. Brambory nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na plech s pečícím papírem a osolíme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a oddělíme její jednotlivé vrstvy. Cibuli přidáme k bramborám a zakápneme olivovým olejem, dáme péct do trouby na 180 stupňů (cca 15-30 minut).

4. Masa i kukuřici pečeme přibližně 8 minut na rozpáleném grilu. Ke konci přídáme na plátky nakrájenou cuketu.

Tip:

Maso i kukuřici je třeba osolit dle chuti. Na grilovanou kukuřici položíme před podáváním plátek másla a cuketu potřeme připravenou směsí. 


Autor:




Nejčtenější

Vínová rtěnka na přehlídce Marca De Vincenza.
Tmavá rtěnka je i pro vás. Zkuste extra lesk i sametově matný vzhled

Rtěnky v tmavých odstínech byly ještě nedávno na přehlídkách i v obchodech spíš výjimka, natož abychom je běžně potkávali na ulici. Během pár let se z nich...  celý článek

Ilustrační fotografie
Hubnutí i výkonnější mozek. Proč se vám vyplatí posilovat

Chcete zhubnout a být ve formě? Potom zařaďte do svého programu posilování. Udělá pro vaší postavu i zdraví mnohem více, než si vůbec myslíte.  celý článek

ilustrační snímek
Tři přesvědčení, která získáme v dětství, a neseme je až do dospělosti

I když si to občas nechceme připouštět, naše dětství mělo nepochybně velký vliv na to, jací lidé se z nás později stali. Podle odborníků v dětství vznikají tři...  celý článek

Ilustrační snímek
Naše pocity se promítají na našem zdraví, říká psycholožka Janáčková

Veselá mysl - půl zdraví. Platí to ovšem i naopak. Splíny a smutek na nás působí také. Emoce prostě mají na náš organismus větší vliv, než jsme si ochotni...  celý článek

Muži tanga milují, ženy jim příliš nefandí. Důvodem je to, že nejsou úplně...
Tanga přestala být sexy. Ženy dávají přednost rafinovanějším střihům

Už žádný diskomfort a „ypsilon“ vykukující zpod lemu džín. Místo toho pohodlí a elegance. Šňůrková tanga nahradily střihy, jenž zadek alespoň trochu zahalují....  celý článek

Další z rubriky

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

11 makeup podvodů: Líčení, ve kterém vás jen tak někdo nepozná
11 makeup podvodů: Líčení, ve kterém vás jen tak někdo nepozná

Trocha řasenky, rtěnky, pudru a najednou si říkáte, že vypadáte i jako člověk. Tak toho zkuste někdy nanést trochu víc, ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.