Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

  9:07aktualizováno  9:07
Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě, kdy prostě musíme fungovat. Přes den je nejlepší džbán ledové vody s citronem a mátou, ale večer se můžeme trochu rozšoupnout. A nemusí to být jen tehdy, když něco slavíme.

Portugalský Mazagran | foto: Mazagrande

Tyto nádherné míchané nápoje mají jedno společné. Jsou nenáročné na přípravu i na čas a zvládne je i barman začátečník. Navíc vás báječně osvěží v parných dnech i nocích, což se hodí. A celé léto je teprve před námi.

Samozřejmě obsahují alkohol, což se hodí, ale ne vždycky a pro každého. Pokud si z nějakého důvodu nemůžete alkohol dopřát, vyzkoušejte nealko variantu klasického koktejlu Sex on the Beach, který jsme zařadili až na konec. Tak na zdraví!

Medové jablko

Ingredience na 1 porci:

Medové jablko
  • 4 cl Bohemia Honey R. Jelínek
  • 150 ml jablečného džusu
  • celá skořice
  • led

Pracovní postup:

  1. Vysokou sklenici naplníme ledem.
  2. Postupně na něj nalijeme Bohemia Honey a jablečný džus.
  3. Ozdobíme skořicí.

Ti Punch

Ingredience na 1 porci:

Ti Punch
  • 4 cl rumu Saint James Imperial Blanc
  • 1 cl třtinového cukrového sirupu
  • limetka
  • led

Pracovní postup:

  1. Přímo do vysoké sklenice na ledové kostky odměříme rum a třtinový sirup.
  2. Nakonec do sklenice vymáčkneme osminku limety.
  3. Limetu vhodíme do drinku a dobře promícháme.

Portugalský Mazagran

Ingredience na 1 porci:

Portugalský Mazagran
  • 6 cl tmavého rumu
  • 1 plechovka (250 ml) kávového nápoje Mazagrande
  • 1 citron nakrájený na kolečka nebo čtvrtky
  • led

Pracovní postup:

  1. Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a dolijeme ledově vychlazeným Mazagrande.
  2. Ozdobíme kousky čerstvého citronu.

Tip: Nápoj můžete připravit i v několikanásobném poměru do džbánu.

Campari Orange

Ingredience na 1 porci:

Campari Orange
  • 4 cl Campari
  • 120 ml pomerančového džusu
  • plátek pomeranče na ozdobu
  • led

Pracovní postup:

  1. Do vysoké sklenice dáme led a na něj nalijeme Campari a pomerančový džus.
  2. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Metaxa Cucumber

Ingredience na 1 porci:

Metaxa Cucumber
  • 3 plátky salátové okurky + na ozdobu
  • 2 cl limetkové šťávy
  • 1 cl cukrového sirupu
  • 4 cl Metaxy 5*
  • 100 ml toniku
  • několik lístků bazalky
  • led

Pracovní postup:

  1. Do sklenice vložíme tři plátky salátové okurky a nalijeme limetkovou šťávu.
  2. Přidáme cukrový sirup a dosypeme kostkovým ledem.
  3. Zalijeme Metaxou a tonikem.
  4. Zamícháme a ozdobíme plátkem okurky a lístkem bazalky.

Bezpečný Sex on the Beach

Ingredience na 1 porci:

Bezpečný Sex on the Beach
  • 50 ml pomerančového džusu
  • 50 ml brusinkového džusu
  • 80 ml broskvového nektaru
  • 2 cl grenadiny
  • plátek pomeranče na ozdobu
  • led

Pracovní postup:

  1. Do sklenice dáme led, na něj nalijeme postupně oba džusy a nektar.
  2. Zastříkneme grenadinou a ozdobíme plátkem pomeranče.
Autor: pro iDNES.cz






Nejčtenější

Andrea se svým synem Josefem
Co řeší matky v porodnici? Nepříjemný klystýr i problémy s podnikáním

Porod dítěte trvá i několik hodin, během kterých ženu doprovází zpravidla partner a porodní asistentky. Ty si na porodních sálech vyslechnou a zahlédnou...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

Roman Šmucler přichází se soutěží Nejchytřejší Čech
Jak zlepšit chrup Čechů, poradí v Rozstřelu nový šéf stomatologické komory

Chce přispět ke kvalitnější péči pro pacienty, i proto se podle svých slov stal prezidentem České stomatologické komory. Jak toho chce docílit a v čem má podle...  celý článek

Herečka Kristýna Fuitová Nováková
Jindřiška z Pelíšků: Je to jediný film, ve kterém se můžu vidět

Nechtěla být jenom doma s dcerami, ani si pořídit chůvu. Proto Kristýna Nováková pracuje jen tolik, aby hlídání zvládla rodina. A až letos se poprvé vypravila...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Další z rubriky

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Průvodce kosmetickými štětci: Na make-up, oční stíny i rozjasňovač
Průvodce kosmetickými štětci: Na make-up, oční stíny i rozjasňovač

Základem dokonalého líčení jsou kosmetické štětce. Práce je s nimi snadná a kromě toho každý kosmetický produkt zapracuj... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.