Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Menu podle Ryb

  14:11aktualizováno  14:11
Lidé narození ve znamení Ryb bývají značně citliví, uzavření, někdy dokonce dávají přednost ústraní, aby měli lepší možnost rozvíjet své četné vlohy daleko od nicotného shonu v klidu a nerušeně. A jací jsou v kuchyni? Jsou považováni za velmi dobré kuchaře a také výborné hostitele. Jednou z jejich předností je schopnost, s níž dokáží vystihnout oblíbené pokrmy svých nejbližších přátel. Další recepty ve znamení zvěrokruhu najdete pod ikonou téma.

Menu podle Ryb

Předkrm: Salát z červené řepy podle uzenáře
Hlavní jídlo: Špagety s dušeným pórkem na smetaně
Moučník: Banánový krém
Salát z červené řepy podle uzenáře
500 g vařené červené řepy, 250 g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř
Červenou řepu oloupáme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupáme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořčice, soli a pepře rovněž umícháme zálivku, nalijeme ji na plátky salámu a dobře promícháme. Pak dáme do středu kulaté mísy salám a obložíme jej salátem z červené řepy. před podáváním salát sypeme jemně krájenou petrželkou a cibulí.

Špagety s dušeným pórkem na smětaně
1000 g pórku, 200 g špaget, 100 g másla, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř
Pórky očistíme a nakrájíme je na malé kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme pórek a na mírném ohni jej necelých 20 minut dusíme. Poté přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a již dále nevaříme. Špagety uvaříme podle návodu ve velkém množství osolené vody adáme okapat. Okapané horké špagety vložíme do větší nahřáté mísy, přelijeme pórkem se smetanou, promícháme a hned podáváme.

Banánový krém
2-3 banány, 250 g měkkého tvarohu, 30 g změklého másla, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, 50 g pískového cukru, 1 citrón, 1 bílek, 1/8 l šlehané smetany, 100 g hořké čokolády, 1/4 l mléka, 1 žloutek, 10 g maizeny nebo solamylu
Tvaroh třeme s máslem, mlékem, žloutkem a cukrem do hladkého krému. Banány rozmělníme vidličkou, hned pokapeme šťávou z citrónu a přidáme je do tvarohového krému. Nakonec lehce vmísíme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Krém rozdělíme do misek, zalijeme vychladlým čokoládovým krémem a ozdobíme šlehačkou.
Čokoládový krém: 1/4 l mléka, 1 žloutek, 100 g hořké čokolády a 10 g maizeny nebo solamylu vložíme do porcelánové nádoby, kterou postavíme do kastrolu s vařící vodou. Na plameni mícháme krém tak dlouho, až se přísady rozpustí a krém zhoustne. Rozpuštění urychlíme, když čokoládu nalámeme na malé kousky nabo nastrouháme na hrubém struhadle.

Autor:






Nejčtenější

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Babička s dědou se starají o svá vnoučata - jedenáctietou Anežku a osmiletého...
Děti žily ve stanu, než je máma opustila. U prarodičů našly nový domov

Na 35 metrech čtverečních žijí ve dvou místnostech babička s dědou a jejich dvě vnoučata. Jejich máma a prarodičů nejmladší dcera je opustila. Do televizního...  celý článek

Ilustrační fotografie
Hubnutí i výkonnější mozek. Proč se vám vyplatí posilovat

Chcete zhubnout a být ve formě? Potom zařaďte do svého programu posilování. Udělá pro vaší postavu i zdraví mnohem více, než si vůbec myslíte.  celý článek

Letošní podzim přeje barevným botám, stejně jako zdobení a různým texturám...
Obujte se do podzimu. Neokoukané kousky, které by vám neměly chybět

Poslední sluneční paprsky si můžete užít v pohodlných oxfordkách, elegantních kotníčkových střevíčkách nebo sexy upnutých kozačkách nad kolena. O slovo se...  celý článek

Z Kary Robertsové se stala mořská víla, která má vlastní show, při které...
Z Američanky je profesionální mořská víla. Zbavila se tak mindráků

Američanka strávila přes 400 hodin výrobou kostýmu mořské víly. Díky rybímu ocasu může předvádět speciální podvodní show a splnit si sen. Jako podmořská bytost...  celý článek

Další z rubriky

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.