Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Medové řezy

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Medové řezy | foto: Romana Motlovápro iDNES.cz

Těsto:

500 g hladké mouky
150 g cukru krupice
4 lžíce mléka
2 lžíce medu
1 vejce
50 g másla
1 lžička jedlé sody

Krém:

0,6 l mléka
2 vanilkové pudinky
1 lžíce amaretta (můžete nahradit tuzemským rumem)
cukr dle vaší chuti
200 g másla

Na dokončení:

1 čokoláda na vaření
50 g másla
nahrubo nasekané mandle nebo ořechy

Těsto:

Máslo, mléko a med důkladně rozpustíme ve vodní lázni. Až je vše rozpuštěné, přidáme cukr, vejce a jedlou sodu a důkladně promícháme. Až se cukr rozpustí (stále máme misku ve vodní lázni), dáme si na vál mouku a tekutou směs do ní postupně zapracujeme. Z hotového těsta (nenecháváme odležet v lednici) hned vyválíme 3 placky na pečící papír a každou pečeme cca 4-5 minut na 180 stupňů. Každá trouba peče trochu jinak, takže je důležité placky hlídat, abychom je nespálili. Placky necháme vychladnout.

Krém:

Pudinky uvaříme klasicky dle návodu na obalu, jen použijeme pouze 0,6 l mléka na dva pudinky. Nakonec pomocí mixéru do vychladlého pudinku zapracujeme amaretto a povolené máslo. Pokud máte raději sladší krém, zapracujte do směsi ještě podle chuti moučkový cukr.

Dokončení:

Krém si rozdělíme na dvě poloviny. Na plech si dáme placku, kterou pomažeme polovinou krému. Na krém přiklopíme druhou placku a taktéž potřeme krémem a přiklopíme plackou poslední. Teď je důležité nechat vše odležet do druhého dne, aby se krém nasáknul do placek a ty pak šly dobře nakrájet. Druhý den si vezmeme čokoládu na vaření a rozpustíme si ji s máslem. Čokoládovou směsí pak medové řezy polijeme a nakonec posypeme mandlemi nebo ořechy. Nakrájíme na čtverečky nebo podle fotografie na čtyřúhelníky.

Autor:




Nejčtenější

Herečka Kristýna Fuitová Nováková
Jindřiška z Pelíšků: Je to jediný film, ve kterém se můžu vidět

Nechtěla být jenom doma s dcerami, ani si pořídit chůvu. Proto Kristýna Nováková pracuje jen tolik, aby hlídání zvládla rodina. A až letos se poprvé vypravila...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

(Ilustrační foto)
Příběh Ivety: Po porodu se k nám tchyně nastěhovala, její péče mě ničí

Po návratu z porodnice mě doma čekala tchyně. Nadšená z prvního vnoučka a připravená mi pomáhat. První dva dny jsem byla ráda, ale po mnoha týdnech neustálé...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

Andrea se svým synem Josefem
Co řeší matky v porodnici? Nepříjemný klystýr i problémy s podnikáním

Porod dítěte trvá i několik hodin, během kterých ženu doprovází zpravidla partner a porodní asistentky. Ty si na porodních sálech vyslechnou a zahlédnou...  celý článek

Další z rubriky

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Zezelenají mi vlasy? Přírodní barvy jsou šetrnější, ale musíte si je otestovat
Zezelenají mi vlasy? Přírodní barvy jsou šetrnější, ale musíte si je otestovat

Taky vás při barvení odrovná ten chemický zápach? Možná je na čase zvážit přírodní alternativu. Barvení vlasů přírodní n... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.