Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Máte chuť na tradiční šunkofleky?

aktualizováno 
Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená!

Šunkofleky | foto: Apetit


NA 1 PORCI

Příprava: 10 minut + 5−8 minut vaření + 1 hodina pečení

* sádlo na vymazání remosky
* 400 g plochých těstovin (flíčků)
* 500 g vařeného uzeného masa
* 4 vejce
* 300 ml vývaru z uzeného masa
* sůl, pepř, případně vegeta

Na dochucení:

150 g nastrouhaného tvrdého sýra

1. Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.

2. Těstoviny uvařte doměkka a slijte. Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami. Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl, případně malou špetku vegety na dochucení.

3. Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem. Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte. Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte. Pokud povrch příliš rychle hnědne, můžete šunkofleky zakrýt alobalem, případně vypnout remosku a šunkofleky dopékat jen zbytkovým teplem.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Špagety za 20 minut po příchodu z práceŠpagety za 20 minut po příchodu z práce
            Pikantní špagetyPikantní špagety
            Těstoviny se špenátem a pórkemTěstoviny se špenátem a pórkem

           

Autoři:



Nejčtenější

Zlatá kombinéza Ester Ledecké. I díky ní se stala superhrdinkou olympiády

Ester Ledecká

Ta mladá holka působí jak zjevení. Zvládá jezdit na snowboardu i na lyžích tak dobře, že patří ke světové elitě. Ale...

Lenka Vlasáková: Nechápala jsem, proč mě pořád někdo ponižuje

Herečka Lenka Vlasáková

Divadlo a film ji miluje. Nejspíš proto, že je v ní něco tajemného. Přesto se Lenka Vlasáková zabydluje v komických...



Jsi největší hajzl pod sluncem, křičel ve Výměně táta na čtyřletého syna

Honza je alkoholik, je přesvědčená Martina.

Příčinou konfliktů a nedorozumění v premiérovém dílu Výměny manželek byl tentokrát zedník Honza (50). Jeho největším...

Tradiční rodinu v ČR ohrožuje chybějící předškolní péče, říká sociolog

ilustrační snímek

V posledních 15 letech mírně narostl počet lidí, kteří manželství považují za úplně zbytečnou instituci. Ale pořád jich...

Deset přírodních zabijáků bolesti, které neznáte a přitom je máte doma

bolest hlavy, ilustrace

Když člověka něco bolí, obvykle mu lékař nebo lékárník doporučí nějaký medikament. Jenže ne každý se chce ládovat...

Další z rubriky

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

Mrkvová pomazánka s celerem

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než klasickými chlebíčky se...

Brownies, kremrole nebo krevety. Valentýn na talíři podle blogerek

Krevety s chilli a koriandrem

Láska prochází žaludkem, a tak se před letošním svátkem zamilovaných nechte inspirovat těmi, kdo si dobré jídlo užívají...

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

Smetanový toast s jablečným pyré

Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst. Nejčastější stravovací...

Jak na plnější rty? Naučte se je vystínovat

Jak na plnější rty? Naučte se je vystínovat

Arome.cz Přetřít rtěnkou a hotovo? Kdepak, jen se nebojte věnovat líčení svých rtů pár minut navrch a použijte k tomu víc než jen...

Najdete na iDNES.cz