Doporučujeme

Máslový koláč

Smetanu nalijeme do hlubší mísy. Odměřený cukr smícháme s vanilinovým cukrem a spolu s vejci přidáme do smetany. Vše dobře rozmícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a citrónovou kůru. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. V předehřáté mírně horké troubě deset minut pečeme. Mezitím připravíme polevu: Změklé máslo smícháme s cukrem, vanilinovým cukrem a mlékem, nakonec přidáme nahrubo rozkrájené mandle.

Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu (asi 200 ml)

Těsto: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 kelímek cukru krupice, 1 balíček vanilinového cukru, 4 vejce, 2 kelímky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, citrónová kůra z jedné poloviny dobře omytého citrónu, tuk a mouka na plech

Poleva:
125 g másla, 1 kelímek cukru krupice, 1 sáček vanilinového cukru, 4 lžíce mléka, 200 g oloupaných nahrubo nasekaných mandlí

Koláč vyjmeme z trouby, potřeme polevou a dáme ještě na dalších 10 minut do trouby (na vrchní drážku) péci.


  • Vybrali jsme pro Vás