Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty na pokrmy s masem

Chcete jíst a pít jako vévodkyně Meghan? Dejte si smoothie nebo steak

23.5.2018  11:37
Od nejočekávanější společenské události letošního roku už uběhlo pár dní, ale o nové člence britské královské rodiny se mluvit nepřestává. Vévodkyně Meghan je totiž nejen krásná, ale také... 

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

5.5.2018  0:00
Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí ani slyšet, protože ho měli na talíři každou chvíli. Možná je však čas zapomenout na pomyslné... 

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14.4.2018  0:00
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš běžné, mnoho kuchařek a kuchařů se jej trochu obává. Kůzlečí a jehněčí maso je tak neprávem... 

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3.4.2018  10:00
I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli buď cestou, nebo hned na prahu, a hromadu vajíček uvařených natvrdo nechali v košíku. Co s nimi?... 

Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl

25.3.2018  0:00
Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé zimě uklidit v domě i na zahradě, určitě se s námi shodnete na tom, že Velikonoce jsou také... 

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17.3.2018  0:01
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem quiche. Slaný koláč, který nabízí prostor k experimentům, chutná všem, uděláte s ním dojem a... 

VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem

3.3.2018  0:19
Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V takové chvíli přijde vhod pikantní masová směs na dozlatova opečeném chlebu potřeném voňavým... 

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

17.2.2018  0:07
Hledáte dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí, uspokojí vaše chuťové buňky a spolu s krajícem chleba skvěle zastane svačinu, oběd nebo večeři? Vyzkoušejte gulášovou polévku, která spolu s... 

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

3.2.2018  0:00
Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco lahodnějšího než sklenici čerstvě natočeného piva? Kromě pití ale můžete nejpopulárnější nápoj Čechů... 

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26.1.2018  0:00
Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst, prostřednictvím tučných a pramálo dietních dobrot si jej užívají lidé napříč Českou republikou. Letos... 

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13.1.2018  0:00
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu... 

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6.1.2018  0:00
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu přibrzdit. Pokud se hodláte i o víkendu zaměřit na lehčí a méně kaloricky vydatná jídla, vyzkoušejte... 

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12.12.2017  0:00
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a štrúdl nebo vánočka, kousek za našimi hranicemi se před vánoční nadílkou servíruje něco... 

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5.12.2017  0:00
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a nabídnout tuhle hromadu dětem se... 

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25.11.2017  0:00
Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je smažit, péct nebo vařit, plnit masem, marmeládou či ovocem, vždycky s nimi budete mít úspěch.... 

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21.11.2017  0:00
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí imunitu. To všechno dovede jedna nenápadná ingredience. Zázvor vám bude chutnat... 

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17.10.2017  0:00
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný samotnými politiky. V poslední době však... 

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14.10.2017  0:00
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy... 

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo... 

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23.9.2017  0:01
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování, malou zahrádku pro vlastní pokusy,... 

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12.9.2017  0:03
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je víno skvělé zejména jako nápoj, zkuste... 

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29.8.2017  0:01
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od domova. Paprika je totiž jedním ze stavebních kamenů skvělé balkánské kuchyně, a tak neuškodí,... 

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1.8.2017  0:03
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek nebo rajčata dokonale nasytí. Kdo... 

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

12.7.2017  0:02
Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale pak jsou i takové, kdy bychom dali království za divotvorný hrnec, který uvaří oběd sám a za... 

Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních

4.7.2017  0:21
Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k obědu nestačí? Zkuste ho zkombinovat s masem a nebudete litovat. Obyčejné kotlety, kuřecí stehna... 

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13.6.2017  0:01
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi oblíbené košťálové zeleniny. Pro... 

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10.6.2017  0:15
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou specialitami ze zemí, kam tak rádi jezdíme... 

Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali

6.6.2017  8:40
Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti a natřený na křupavou topinku, je zkrátka pecka. Ale to neznamená, že musíme nad zeleninovými... 

Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto

9.5.2017  0:08
Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo sendvič se šťavnatým trhaným masem, pochutnají si všichni z rodiny. Kdo chce hubnout do plavek,... 

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu.... 

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

22.4.2017  0:24
I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává vědět, že jeho třetina je už za námi. Proč tedy konečně neoprášit gril a nedat si něco pěkně... 

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5.4.2017  0:43
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál víc než hubeňour ze samoobsluhy v akci. S jedním ptákem naděláte spoustu parády a tříčlenná... 

Raději trávím čas s dcerami než na červeném koberci, říká Mendesová

10.3.2017  12:56
Herečka Eva Mendesová (43) nedoprovodila svého partnera Ryana Goslinga (36) na předávání Oscarů a ihned se vyrojily spekulace, že mezi nimi není něco v pořádku. Mendesová teď celou věc uvedla... 

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11.2.2017  1:17
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo... 

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28.1.2017  0:00
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám jako malým dětem podstrojovaly... 

Kaštany se hodí do slané i sladké kuchyně. Jak je vybrat i uvařit

21.1.2017  0:34
Pečené kaštany zná asi každý, ale umíte si s nimi připravit rizoto nebo zákusek? Kaštany jsou bohaté na vitamíny a vhodné pro slanou i sladkou kuchyni. Prozradíme vám, jak vybrat v obchodě... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.