Recepty na pokrmy s masem
Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso
Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...
Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit
Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...
Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit
Seriál Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso...
Největší kuchyňské hříchy, které mohou vést na pohotovost. Nepácháte je také?
Myjete maso v dobré víře, že ho tak zbavíte bakterií? Bezmyšlenkovitě vyhazujete jogurty jen proto,...
Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít
Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...
Vykašlete se na nakupování. Radši si s přáteli upečte krocana a bavte se
Konec listopadu se v posledních letech i v Evropě odehrává ve stylu amerického svátečního nadšení....
Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?
Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...
Hot dog, pizza, falafel nebo langoš. Propadněte světové pouliční gastronomii
S létem je neodmyslitelně spojené cestování a poznávání nových krajů i místních jídel. Pojďme se...
Lupínky z medúz, jedlé lahve i tištěný burger. To je jídelníček budoucnosti
Světová populace zaznamenává rekordní nárůst. Rychlost produkce jídla však zaostává a vědci proto...
Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování
S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...
Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli
Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...
Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou
Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...
Co je veverka a jak využít krk. Tipy pro výběr a přípravu hovězího masa
Máte v oblibě hovězí, ale na výběr masa si netroufáte? Vysvětlíme vám základní pojmy a poradíme,...
Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů
Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...
Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad
Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní...
Hovězí, ryby nebo divočinu. Jaké maso hodit na gril, abyste si pochutnali
Léto přeje hodování venku, na zahradě nebo terase, a tehdy přijde ke slovu také gril. Zkuste si na...
Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek
Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s...
Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte
Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných...
Kopřivová nádivka s mandlemi
Lehké
60 min
Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...
Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem
Lehké
80 min
Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...
Nádivka s medvědím česnekem a kopřivami
Lehké
60 min
Jestli nějaká specialita patří bez debat na velikonoční stůl, pak je to voňavá nádivka s medvědím...
Velikonoční kuřecí roláda
Střední
90 min
Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.
Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem
Lehké
60 min
Také milujete jídla z trouby? Místo mletého krůtího masa můžete v tomto receptu použít třeba...
Zapečené brambory s kapustičkami
Lehké
100 min
Zapečené pokrmy miluje snad každý. Kapustičky spolu s mletým masem a rajčatovým přelivem se proto...
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...
Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky
Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...
Hovězí roláda s ořechy
Náročné
140 min
Ořechová náplň povýší plátek hovězího masa na božský pokrm. Ideální volba pro nedělní oběd.
Holandský řízek
Střední
30 min
Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti...
Selský zabijačkový guláš
Střední
100 min
V chladných dnech to chce něco sytého a výživného. Zkuste dokonalou souhru vepřového masa a...
Masové kuličky s jogurtovým dipem
Střední
40 min
Masové kuličky si můžete dát jen s bylinkovým dipem, ale pokud nepotřebujete hubnout, klidně jako...
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...
RECEPT DNE: Čevabčiči s pečenou zeleninou
Počasí, že by psa nevyhnal. Co takhle trochu balkánské chuti políbené sluncem?
Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě
Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...
Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu
Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny