Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty na pokrmy s masem

Tipy, jak připravit zdravé a levné jídlo. Zkuste těstoviny i luštěniny

Ilustrační fotografie
19. září 2018

Seriál Vařit neznamená strávit půl dne u plotny. Důležité je mít pod kontrolou, co jíte, používat základní...

Švestkové hody: sladké knedlíky, vepřová roláda i domácí povidla

Švestkové knedlíky s mákem
25. srpna 2018

Modrofialová úroda je nejen předzvěstí blížícího se konce prázdnin, ale také příslibem klasických...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

Grilování (ilustrační foto)
26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

Chcete jíst a pít jako vévodkyně Meghan? Dejte si smoothie nebo steak

Meghan Markle den před svatbou s princem Harrym (18. května 2018)
23. května 2018

Od nejočekávanější společenské události letošního roku už uběhlo pár dní, ale o nové člence britské...

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

Králičí roláda s hráškovým pyré
5. května 2018

Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

Pikantní jehněčí kýta
14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

Ilustrační snímek
3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl

Kynutý věnec s mákem a povidly
25. března 2018

Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé...

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17. března 2018

Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...

VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem

3. března 2018

Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V...

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

17. února 2018

Gulášová polévka je dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí. Uspokojí vaše chuťové buňky a...

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

3. února 2018

Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco...

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13. ledna 2018

Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5. prosince 2017

Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25. listopadu 2017

Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je...

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21. listopadu 2017

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17. října 2017

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7. října 2017

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29. srpna 2017

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...

Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány

26. srpna 2017

Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1. srpna 2017

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

12. července 2017

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale...

Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních

4. července 2017

Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k...

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13. června 2017

Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10. června 2017

Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...

Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali

6. června 2017

Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti...

Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto

9. května 2017

Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo...

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2. května 2017

Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa,...

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

22. dubna 2017

I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává...

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...