Doporučujeme

Marocké rozinkové cukroví

Marocké rozinkové cukroví | foto: Stanislava Hrbáčková

Čtenářský recept: Marocké rozinkové cukroví

  • 1

Doba přípravy: 30 minut
Množství: 60 kusů

  • 125 g rozinek
  • 1 lžíce tuzemského rumu
  • 100 g cukru krystal
  • 2 žloutky
  • 100 g změklého másla
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • cca 10 lžic hladké mouky
  • meruňková marmelády
  • sekané hořké mandle

1. Rozinky s rumem rozmixujeme a přidáme všechny ostatní suroviny kromě mouky a důkladně promícháme. Postupně po lžících přidáváme mouku tak, abychom získali vláčné těsto, které se nelepí, ani nedrobí.

2. Z těsta uděláme kuličky, které z poloviny namočíme do rozehřáté marmelády a do sekaných mandlí. pokládáme na plech a pečeme do růžova.

Poznámka: Na tomto vánočním cukroví je nejlepší, že ho vyndáte z trouby už ozdobené.


  • Vybrali jsme pro Vás