NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut + 2-24 hodin marinování + 15 minut smažení
* 400–500 g vykostěných králičích stehen (řízků), omytých a osušených
* sůl na dochucení
* 50 g polohrubé mouky
* 100 g strouhanky
* 2 vejce, rozšlehaná
* 4 plátky citronu na ozdobu
* rostlinný olej na smažení
Na marinádu:
* 2 malé cibule, jemně nasekané
* 3 stroužky česneku, prolisované
* 1/4 lžičky mletého pepře
* špetka citronového pepře (např. zn. Kotányi)
* 1/2 lžičky mletého rozmarýnu
* šťáva z půlky většího citronu
* 1 lžíce bílého vína
1. Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.
2. Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.
OCHUTNEJTE TAKÉ Nové brambory s česnekovým máslem |