Doporučujeme

Marinované králičí řízečky

Marinované králičí řízečky | foto: Apetit

Marinované králičí řízky na neděli

  • 3
Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 2-24 hodin marinování + 15 minut smažení

* 400–500 g vykostěných králičích stehen (řízků), omytých a osušených
* sůl na dochucení
* 50 g polohrubé mouky
* 100 g strouhanky
* 2 vejce, rozšlehaná
* 4 plátky citronu na ozdobu
* rostlinný olej na smažení

Na marinádu:
* 2 malé cibule, jemně nasekané
* 3 stroužky česneku, prolisované
* 1/4 lžičky mletého pepře
* špetka citronového pepře (např. zn. Kotányi)
* 1/2 lžičky mletého rozmarýnu
* šťáva z půlky většího citronu
* 1 lžíce bílého vína

1. Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.

2. Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Nové brambory s česnekovým máslemNové brambory s česnekovým máslem
            Hráškový krém s mátou a skořicíHráškový krém s mátou a skořicí
            Maková bábovkaMaková bábovka

           


  • Vybrali jsme pro Vás