Marinované králičí řízky na neděli

  0:30aktualizováno  0:30
Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.

Marinované králičí řízečky | foto: Apetit


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 2-24 hodin marinování + 15 minut smažení

* 400–500 g vykostěných králičích stehen (řízků), omytých a osušených
* sůl na dochucení
* 50 g polohrubé mouky
* 100 g strouhanky
* 2 vejce, rozšlehaná
* 4 plátky citronu na ozdobu
* rostlinný olej na smažení

Na marinádu:
* 2 malé cibule, jemně nasekané
* 3 stroužky česneku, prolisované
* 1/4 lžičky mletého pepře
* špetka citronového pepře (např. zn. Kotányi)
* 1/2 lžičky mletého rozmarýnu
* šťáva z půlky většího citronu
* 1 lžíce bílého vína

1. Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.

2. Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Nové brambory s česnekovým máslemNové brambory s česnekovým máslem
            Hráškový krém s mátou a skořicíHráškový krém s mátou a skořicí
            Maková bábovkaMaková bábovka

           

Autoři:

Nejčtenější

Žena se po porodu dva týdny mazlila s předčasně narozenou mrtvou dcerou

Emma s manželem v porodnici s dcerkami

Emma Woodhouseová musela podstoupit akutní císařský řez kvůli poškozené pupeční šňůře, když byla v devětadvacátém týdnu...

Vážila skoro metrák a nevěděla, co na sebe. Po proměně se málem nepoznala

Jako dvě různé ženy. Tak vedle sebe vypadají fotky Aleny před a po hubnutí. Na...

Velký váhový skok během těhotenství se podepsal na vizáži sympatické Aleny (35). Zašlo to tak daleko, že se její váha...

Polohy pro zdravý spánek: nejlepší je na zádech, na klubíčko zapomeňte

Ilustrační fotografie

Člověk stráví v posteli až dvě pětiny svého života. I proto je podle odborníků důležité se dobře vyspat. Dlouhodobě...

Odbornice: Neslaďte, omezte bílou mouku. Cukry mohou za většinu nemocí

Ilustrační snímek

Sacharidů jíme v nejrůznější podobě moc, tvrdí Margit Slimáková. „Není třeba nic doslazovat,“ nabádá specialistka na...

Sexting provozuje každé desáté dítě, varuje odborník

Ilustrační snímek

Lidská sexualita není věcí veřejnou. To říká docent Kamil Kopecký z Centra prevence rizikové virtuální komunikace...

Další z rubriky

Čokoládové lanýže a další vánoční cukroví, které zvládnete bez trouby

Čokoládové lanýže

V hnětení těsta a vykrajování hvězdiček a srdíček nenacházíte potěšení, ale chcete mít něco sladkého na uzobávání u...

Vánoční cukroví pro vegany, celiaky i ty, kteří chtějí zhubnout

Pusinky  s oříškovou moukou a kakaovým krémem

Sváteční mlsání je pro většinu z nás hříšné potěšení, ovšem pro ty, kteří drží třeba bezlepkovou či v poslední době...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

Chudí rytíři Cordon Bleu

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování jídla je out a co dřív...

Najdete na iDNES.cz