Doporučujeme

Marinované houby

Marinované houby | foto: Apetit

Marinované houby

  • 1
Zvyk jíst "maso lesa" v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda, protože tepelně nezpracované houby jsou velmi lahodné, šťavnaté a "pevné na skus". V marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci…


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + nejméně 30 minut marinování

* 2 lžíce citronové šťávy
* 3 lžíce olivového oleje
* asi 1/4 lžičky soli
* 1 lžíci sekané petrželky (pokud máte, můžete namíchat s čerstvým estragonem)
* 250 g hub (bedly, lišky, hříbky, polní nebo pěstované žampiony)

Příprava:

1. Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte citronovou šťávu, olej, petrželku a sůl.

2. Houby nakrájejte na tenké plátky a nasypte do připravené marinády. Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu. Marinujte alespoň půl hodiny.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kuřecí taštičky se žampiony
Kuřecí taštičky se žampiony
Palačinky s liškami
Palačinky s liškami
Hladká ančka
Hladká ančka


  • Vybrali jsme pro Vás