NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut + nejméně 30 minut marinování
* 2 lžíce citronové šťávy
* 3 lžíce olivového oleje
* asi 1/4 lžičky soli
* 1 lžíci sekané petrželky (pokud máte, můžete namíchat s čerstvým estragonem)
* 250 g hub (bedly, lišky, hříbky, polní nebo pěstované žampiony)
Příprava:
1. Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte citronovou šťávu, olej, petrželku a sůl.
2. Houby nakrájejte na tenké plátky a nasypte do připravené marinády. Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu. Marinujte alespoň půl hodiny.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Kuřecí taštičky se žampiony |
Palačinky s liškami |
Hladká ančka |