Doporučujeme

Marinovaná srnčí kýta s višňovou omáčkou

- Srnčí kýtu odblaníme, jemně naklepeme, vložíme do hluboké mísy a zalijeme vychlazenou marinádou: cibuli, mrkev a celer nakrájíme na plátky, osmažíme na oleji, přidáme koření, víno a vše dusíme pod poklicí 1/4 hodiny, potom marinádu vychladíme. Maso necháme marinovat nejméně 2 dny a při tom je několikrát obrátíme. Maso z marinády vyjmeme, odstraníme z něj všechnu zeleninu, osušíme je opečeme po všech stranách na oleji a přeložíme do malého hlubokého kastrolu.

1 kg srnčí kýty bez kostí
olej
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce sušených hub
3 zrnka pepře
petrželka, sůl
1 silný plátek slaniny
Marináda:
1 cibule
1 mrkev
malý kousek celeru
3 lžíce oleje
1 bobkový list
tymián, mletý pepř
1 lžička koriandru
2 dl červeného vína
Omáčka:
1/4 l kompotovaných višní
2 lžíce rybízového rosolu
mletý pepř
1 lžička vinného octa
několik koriandrů

Na oleji od opékání osmažíme cibuli a mrkev nakrájené na kolečka a přidáme k masu. Dále přidáme přecezenou marinádu, předem namočené houby, pepř, petrželku, sůl, 2 lžíce vody a na maso položíme plátek slaniny. Maso dusíme pomalu pod těsně přiléhající poklicí, až změkne. Podle potřeby je podléváme horkou vodou a obracíme. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťáv přecedíme, zeleninu prolisujeme, vložíme zpět a trochu odpaříme. Šťávu přidáme do omáčky, vše nalijeme na maso, které obložíme slaninou nakrájenou na kostičky a prohřejeme v troubě.

Marinovaná srnčí kýta s višňovou omáčkou


  • Vybrali jsme pro Vás