Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Marinovaná srnčí kýta s višňovou omáčkou

  0:09aktualizováno  0:09
- Srnčí kýtu odblaníme, jemně naklepeme, vložíme do hluboké mísy a zalijeme vychlazenou marinádou: cibuli, mrkev a celer nakrájíme na plátky, osmažíme na oleji, přidáme koření, víno a vše dusíme pod poklicí 1/4 hodiny, potom marinádu vychladíme. Maso necháme marinovat nejméně 2 dny a při tom je několikrát obrátíme. Maso z marinády vyjmeme, odstraníme z něj všechnu zeleninu, osušíme je opečeme po všech stranách na oleji a přeložíme do malého hlubokého kastrolu.

1 kg srnčí kýty bez kostí
olej
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce sušených hub
3 zrnka pepře
petrželka, sůl
1 silný plátek slaniny
Marináda:
1 cibule
1 mrkev
malý kousek celeru
3 lžíce oleje
1 bobkový list
tymián, mletý pepř
1 lžička koriandru
2 dl červeného vína
Omáčka:
1/4 l kompotovaných višní
2 lžíce rybízového rosolu
mletý pepř
1 lžička vinného octa
několik koriandrů

Na oleji od opékání osmažíme cibuli a mrkev nakrájené na kolečka a přidáme k masu. Dále přidáme přecezenou marinádu, předem namočené houby, pepř, petrželku, sůl, 2 lžíce vody a na maso položíme plátek slaniny. Maso dusíme pomalu pod těsně přiléhající poklicí, až změkne. Podle potřeby je podléváme horkou vodou a obracíme. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťáv přecedíme, zeleninu prolisujeme, vložíme zpět a trochu odpaříme. Šťávu přidáme do omáčky, vše nalijeme na maso, které obložíme slaninou nakrájenou na kostičky a prohřejeme v troubě.

Marinovaná srnčí kýta s višňovou omáčkou

Autoři:




Nejčtenější

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Dcera má účes na ježka. Jak reagovat na sexistické poznámky?

Nechala jsem své sedmileté dceři ostříhat vlasy nakrátko a strašně mě překvapila reakce některých lidí z našeho okolí. Nevím vůbec, jak na jejich nemístné...  celý článek

Další z rubriky

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Zuby jako perličky: 5 tipů na bělení zubů doma
Zuby jako perličky: 5 tipů na bělení zubů doma

Ne že by každý z nás potřeboval úsměv amerického herce, ale svítivé žluťáky taky nejsou úplně v kurzu. Vyberte si proto ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.