Doporučujeme

Mačkané bylinkové brambory

Mačkané bylinkové brambory | foto: Apetit

Mačkané bylinkové brambory

Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!

NA 2 PORCE

Příprava: 40 minut

* 750 g nových brambor
* 6 lžic panenského olivového oleje
* 2 lžičky nasekaného čerstvého
* nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu
* 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
* hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení

1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.

2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.

3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Mátový dip & rájta
Mátový dip & rájta
Bylinkovo-špenátové smaženky
Bylinkovo-špenátové smaženky
Špízy z kuřecích prsíček
Špízy z kuřecích prsíček


  • Vybrali jsme pro Vás