Soutěžte s námi o kuchařku Dity P.Čtenář Vojtěch Hana vyhrává kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 filátka z lososa, nejlépe s kůží
- kousek másla
- 6 jarních cibulek, najemno nakrájených
- 1 velká červená chilli paprička, jemně nasekaná
- kůra a šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř na dochucení
- malý svazek čerstvého koriandru, nasekaný
- Na oleji opečte lososa, nejprve 5 až 6 minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso otočte a osmažte z druhé strany, teď už stačí asi jen 2 minuty. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve dejte máslo, až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetkovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetkovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.