Doporučujeme

Liptovská pomazánka

- 150 g měkkého tvarohu, 50 g másla, 40 g cibule, sůl, kmín, červená paprika, 1 polévková lžíce mléka

Máslo ušleháme se solí, přidáme přes husté síto prolisovaný tvaroh, červenou papriku, kmín, na drobno nakrájenou cibuli a vše dohromady promícháme. Podle potřeby rozředíme mlékem.
Pomazánku podáváme studenou s černým chlebem.
Tip: K slavnostním příležitostem můžeme připravit dvojbarevnou pomazánku. Nejprve připravíme pomazánku bez papriky a rozdělíme ji na dvě části. Do jedné přidáme červenou papriku.
Hotové pomazánky nastříkáme pomoci sáčku s ozdobnou trubičkou na chléb nakrájený na kostky a ozdobíme červenou kapií a nakrájenou pažitkou.
(Pressfoto Bratislava)

Liptovská pomazánka


  • Vybrali jsme pro Vás