Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Letní škola vaření: Salát Cobb krok za krokem

aktualizováno 
Salát Cobb namíchal poprvé v roce 1937 majitel losangeleské restaurace The Brown Derby, Bob Cobb. Podle majitele autorských práv na tento salát vznikl recept náhodou, když se Cobb snažil připravit večeři z toho, co našel v lednici.

Salát Cobb | foto: Stockfood

 LETNÍ ŠKOLA VAŘENÍ - SKVĚLÉ SALÁTY

Pro 4 osoby

Příprava: 40 minut

* 4 kuřecí prsa 
* 1 salát radicchio (salátová čekanka)
* 100 g slaniny na tenké plátky
* 1 na kostičky nakrájená šalotka
* 1 avokádo
* 500 g rajčat
* 2 svazky rukoly
* 1 svazek žlutých pampelišek (nemusí být) 
* 150 g rokfóru
* 2 lžíce oleje
* 3 lžíce balsamikového octa
* 4 lžíce pomerančové šťávy
* 1 lžíce dijonské hořčice 
* 1 lžička cukru
* sůl, čerstvě umletý pepř (vše dostupné v běžných supermarketech)

1. Slaninu nakrájíme na proužky a na oleji na mírném plameni necháme vyškvařit.

2. Vyjmeme z pánve a na ubrousku necháme okapat.

3. Kostičky šalotky v té samé pánvi na vypeklém tuku necháme zesklovatět.

4. Ještě na pánvi zalijeme balsamikem a pomerančovou šťávou a přendáme do malé misky.

5. Vmícháme hořčici, dochutíme solí a pepřem.

6. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací misky.

7. Maso potřeme dvěma lžícemi marinády a v předehřáté troubě na funkci grill necháme 10 až 15 minut grilovat. Jednou otočíme.

8. Avokádo podélně rozpůlíme, odstraníme pecku, oloupeme a nakrájíme podélně na měsíčky.

9. Salát, rukolu a pampelišky omyjeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky, rozložíme na talíř a zalijeme zbytkem marinády.

10. Ogrilované maso nakrájíme šikmo na tenké plátky a rozložíme na salát.

Tip
Za jednu z nejkvalitnějších dijonských hořčic na českém trhu je považována francouzská hořčice Maille. Koupíte ji v supermarketech za cenu do 35 Kč.

Autor:




Nejčtenější

Iva Frühlingová (11. října 2017)
Iva Frühlingová: Každá máma si občas potřebuje odpočinout od dětí

Bývalá modelka a zpěvačka Iva Frühlingová (35) se ukázala po delší době ve společnosti. Rozpovídala se o mateřství na plný úvazek, nové knize a nápadech na...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Dcera má účes na ježka. Jak reagovat na sexistické poznámky?

Nechala jsem své sedmileté dceři ostříhat vlasy nakrátko a strašně mě překvapila reakce některých lidí z našeho okolí. Nevím vůbec, jak na jejich nemístné...  celý článek

Nakupování online je sice pohodlné, ale přináší i svá úskalí. Často si nemůžete...
Zklamaná zákaznice? Už nikdy. Ukážeme, jak předejít hororovým nákupům

Nemilá překvapení při nakupování zažil asi každý z nás. Rozlepenou podrážku či díru na svetru můžete v kamenném obchodě snadno odhalit. Co ale dělat, pokud si...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Další z rubriky

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.