náhledy
Třešně a višně jsou bohaté na provitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín C, organické kyseliny (jablečnou, citrónovou, vinnou a mléčnou..), pektin, železo, fosfor, vápník, draslík a hlavně jód (višně jsou na něj bohatší).
Autor: Jana Vašáková, www.receptyprodeti.cz
Rybíz je opravdovou zásobárnou vitaminu C. Nejvíce tohoto vitaminu obsahuje černá odrůda. Barvivo rybízu obsahuje karoten, z něhož se při látkové přeměně vytváří vitamin A. Ten je velmi důležitý pro silnou tělesnou imunitu. Dále chrání sliznice v těle, ale také stimuluje látkovou přeměnu v buňkách.
Autor: In Images
Jahody obsahují třísloviny, které působí velmi antibakteriálně a protizánětlivě, vážou na sebe také toxické látky ve střevech a pomáhají je odvádět z organismu ven.
Autor: Reuters
Maliny obsahují především vitaminy C, A a biotin. Biotin je označován za vitamin krásy, patří do komplexu skupiny B, je důležitý pro zdraví a vzhled kůže, nehtů a vlasů.
Ostružiny překypují karoteny, které chrání citlivá semena před volnými radikály. Díky nim a vysokému obsahu vitaminu C posilují imunitní systém.
Autor: www.faiyo.cz
Meruňky už jen svojí barvou připomínají letní slunce. Dužina těchto plodů obsahuje vitamín A, vitamíny skupiny B, C, PP, železo, měď, kobalt.
Přírodní terapeuti si velmi váží planého jahodníku, který se vyskytuje ve volné přírodě. Jahodník obecný, latinsky fragaria vesca l. je hojně rozšířená bylinka, která roste především na lesnatých stráních.
Autor: Profimedia.cz
Letní ovoce
Autor: Profimedia.cz