Letní kuchařka
Letní škola vaření: snadné pokrmy z jednoho hrnce
Na chalupě trávíme nejčastěji svou dovolenou. Jak si uvařit dobrý oběd i večeři, přitom neumazat...
Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem
Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost...
Letní škola vaření: žemlovka i guláš netradičně
Ve druhé části letní školy vaření zaměřené na českou klasiku se naučíte připravit jak "obyčejný"...
Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika
Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...
Letní škola vaření: těstoviny podle šéfkuchaře
V pokračování pátého dílu Školy vaření, který jsme věnovali těstovinám, se můžete mimo jiné těšit...
Letní škola vaření: jednoduché a chutné těstoviny
Bez nich se neobejde italská, orientální ani česká kuchyně - naučit se je vařit je ale překvapivě...
Marinované houby
Zvyk jíst "maso lesa" v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda,...
Letní škola vaření: naučte se houby jinak
Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší...
Sele na rožni podle receptu středověké krčmy
Tentokrát jsme pro vás připravili recept na rožnění rovnou celého selete. A navíc podle receptu...
Argentinský steak s marinádou chimichurri
Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně...
Letní škola vaření: grilujeme a rožníme
Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát jsme se zaměřili na známé i neznámé...
Koláč ze zakysané smetany
Borůvky jsou do pečených dezertů vynikající, protože mají dost pevné slupky na to, aby v troubě...
Letní škola vaření: báječné dezerty z letního ovoce
Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát se naučíte připravit nejoblíbenější a...
Makrela na grilu
Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na...
Letní škola vaření: Salát Cobb krok za krokem
Salát Cobb namíchal poprvé v roce 1937 majitel losangeleské restaurace The Brown Derby, Bob Cobb....
Letní škola vaření. Ohromte skvělými saláty
Začíná kurz vaření, ve kterém vás v příštích osmi týdnech naučíme připravovat dezerty, houbové...
Živáňská jehla
Nejlepší kousek hovězího, svíčková, je křehký, rychle propečený, a přitom plný šťávy. Nezbytným...
Ty nejlepší jahodové šarloty a nápoje
I bez trouby můžete vyčarovat skutečný cukrářský skvost. Nepečený dort, který za své jméno vděčí...
Je čas jahod. Ochutnejte klasiku s čokoládou i neobvyklé experimenty
Je to tu! Jahody právě hlásí svůj čas. Sesbírejte jich plný košík, nebo vykupte obchod a dejte se...
Řecký salát
V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby...
Velká grilovací kuchařka: grilované, a přece dietní
Stačí si jako výchozí surovinu vybrat rybu nebo libové drůbeží maso a i z grilované hostiny se může...
Velká grilovací kuchařka: co jste ještě nikdy negrilovali
Když už nemůžete maso ani vidět, vydejte se cestou experimentu. Opékat se totiž dá úplně všechno.
Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue
Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se...
Suvlaki na dobromysli
Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých...
Letní saláty klasicky i exoticky
Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...
Letní saláty nabízejí nekonečně mnoho variant
Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...
Houbová exotika
Smaženici i bedlové řízky už jste měli a teď uvažujete nad houbovou úrodou, co ještě spáchat?...
Houbová klasika
Venku prší, ale vám to nevadí. Těšíte se, až přestane a vy vyrazíte na houby. Odpověď na otázku "Co...
Menu z ovoce na celý den
Sestavili jsme pro vás jídelníček na celý den. V hlavní roli šťavnaté letní ovoce. Od rána až do...
Ty nejlepší letní experimenty z ovoce
Vybrali jsme pro vás ty nejlepší speciality, ve kterých se ovoce z letní zahrady představí v...
Originální letní grilování
Letní sezona je v plném proudu. Jak vyplnit krásný teplý večer? Nejlépe u grilu a s koktejlem v...
Sladká oslava začátku prázdnin
Škola skončila, dovolená je na spadnutí a dozrává to nejsladší ovoce. Nic tedy nebrání tomu,...
Jahody na devět způsobů
Bez jahod to v červnu nejde. Proto jsme pro vás připravili speciál s nejrůznějšími recepty z tohoto...
Cuketa na devět způsobů
Cuketa není jen taková jiná okurka, ale neskutečně tvárná přítelkyně každého kuchaře. Umí se totiž...
Svěží koktejly pro zahradní party i rodinnou oslavu
Pořádáte zahradní party, večírek s kamarádkami nebo rodinnou oslavu? Blýskněte se svými barmanskými...
Letní menu z Polska ve vaší kuchyni
Kuchyně našich severních sousedů je sladká jako lesní plody, voní koprem a bez zelí, cibule a...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny