Okurkové perlení s bezinkou
Ingredience na jeden drink:
- 3 kostky ledu
- 1,5 cl likéru z bezového květu (Saint Germain)
- 1,5 dl Freixenet ICE
- 2 plátky okurky
Postup:
Do velké vinné sklenice vložte 3 kostky ledu. Přidejte 1,5 cl likéru z bezového květu, např. likér Saint Germain, a dolijte Freixenetem Ice. Na závěr přidejte 2 stočené plátky okurky.
Whiskey Sour
Ingredience na jednu porci:
- 5 cl Johnnie Walker Black Label
- 2,5 cl citronového džusu
- 1,75 cl cukrového sirupu
- kostky ledu
Postup:
Naplňte shaker kostkami ledu. Přidejte Johnnie Walker Black Label, citronový džus (ten můžete jednoduše koupit nebo vyrobit i doma) a cukrový sirup. Vše protřepte a přelijte do sklenice přes síto.
Na cukrový sirup budete potřebovat:
- 400 ml vody
- 500 g krystalového cukru
Do hrnce nasypte cukr, přilijte vodu a cukr v ní nechte rozpustit. Potom hrnec postavte na mírný oheň a za občasného míchání vařečkou pomalu přiveďte k varu. Pěnu, která se tvoří při vaření na povrchu, odstraňte. Vařte asi 5 až 6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko prolijte do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechte vychladnout.
Ice and fire coffee
Ingredience pro dva:
- 6 čajových lžiček instantní kávy
- 400 ml vody
- vanilkový cukr
- několik lžic zmrzliny s příchutí likéru Malaga
- několik lžic oříškové zmrzliny
- 4 lžíce rumu nebo koňaku
- 4 kostky cukru
Postup:
Kávu oslaďte vanilkovým cukrem. Připravte si 2 vysoké sklenice, do každé z nich střídavě pokládejte zmrzlinu malaga a oříškovou, naplňte pohár a pak zalijte kávou. Na lžíci dejte 2 kostky cukru, jemně zalijte 2 lžícemi alkoholu, opatrně zapalte a dejte do sklenice na led. Opakujte i s druhým pohárem.
Šampaňská káva
Ingredience:
- 2 lžičky instantní kávy Jacobs
- šálek vody
- 1/4 šálku šampaňského nebo šumivého vína (může být sladké)
- 1 čajová lžička cukrového sirupu
- tonik
- kus citronu
- kostky ledu
Postup:
Kávu rozpusťte ve vodě. Led dejte do vysoké sklenice a zalijte kávou.
Přidejte šampaňské nebo šumivé víno a nalijte cukrový sirup. Nemíchejte.
Sklenici doplňte tonikem a ozdobte kouskem citronu.
Tip: Recept na cukrový sirup najdete u drinku Whiskey Sour.
Agua de Valencia
Ingredience:
- 70 cl Cava Mediterrania
- 5 cl Ferdinand`s Gin
- 5 cl Stolichnaya Vodka
- 20 cl pomerančové šťávy
Postup:
Proslulý typ Spritze jménem Agua de Valencia namícháte nejlépe přímo do většího džbánu. Nejprve do něj vymačkejte 200 ml pomerančové šťávy, popřípadě použijte kvalitní 100% džus. Přidejte větší množství Cavy Mediterrania nebo můžete od stejného vinařství vyzkoušet i luxusní Cavu Anna de Codorníu. Do džbánu poté nalijte většího panáka německého ginu Ferdinand`s a stejné množství legendární ruské vodky Stolichnaya. Dle vlastních preferencí koktejl dochuťte cukrem a nechte pořádně vychladit v lednici. Výsledek můžete také vylepšit kousky ovoce, například broskvemi a jahodami.
Paloma Spritz
Ingredience:
- 10 cl Cava Mediterrania
- 3 cl Joseph Cartron Pampelemousse Rose
- 2 cl Belvoir Mango & Peach Cordial
- 5 cl soda
Postup:
Vysokou sklenku s ledem nejdřív doplňte o 2 cl přírodního ovocného sirupu neboli cordialu s příchutí manga a broskve. Poté přilijte 3 cl francouzského likéru Joseph Cartron Pampelemousse Rose, který vzniká z růžových grapefruitů. Ani tento Spritz se neobejde bez šumivého vína, dolijte 10 cl španělské Cavy Mediterrania. Zakončete 5 cl sody, plátkem grapefruitu nebo lístkem máty.
Yellow Basil
Ingredience:
- 2 dl Fernet Stock Citrus
- 1 dl cukrový sirup
- 0,5 dl čerstvé citronové šťávy
- 4 dl sody
- 15 lístků bazalky
Postup:
Do džbánu, který jste před tím naplnili ledem, nalijte Fernet Stock Citrus, cukrový sirup, citronovou šťávu a sodu. Přidejte lehce promnutou bazalku a dobře promícháme.
Tip: Recept na cukrový sirup najdete u drinku Whiskey Sour.
Fernando
Ingredience:
- 0,04 l Altfernet Spiced
- 0,15 l fritz-kola
- Plátek citronu nebo limetky
Postup:
Do sklenky vložte několik kostek ledu a přidejte panáka kořeněného Altfernetu Spiced. Až po okraj sklenice přilévejte fritz-kolu, která obsahuje více kofeinu než většina prodávaných kol. Na závěr znovu zakápněte několika kapkami Altfernetu a ozdobte plátkem citronu. Fernando perfektně spojuje hořké bylinky s jemnou chutí vanilky a svěžestí citrusů. Pokud preferujete říznější chuť, vyzkoušejte místo Altfernetu Spiced spíše Altfernet Original.
Bohemic Exotique
Ingredience:
- 0,04 l Altfernet Original
- 0,15 l Thomas Henry Mystic Mango
- Plátek pomeranče
Postup:
Trefně pojmenovaný koktejl Bohemic Exotique nabízí příjemnou a přesto velmi intenzivní hořkou chuť fernetu v doprovodu jemného mangového aroma. Skleničku s ledem doplňte o panáka Altfernetu Original a zbytek následně dolijte sladkou limonádou s příchutí Mystic Mango. Nedílnou součást tvoří ozdoba v podobě plátku nebo měsíčku pomeranče.
Summer Brise
Ingredience:
- 3 cl St. Nicolaus Jubilejná Hruška
- 3 cl jablečného džusu
- 1,5 cl čerstvé limetové šťávy
- 1 cl vanilkového likéru / lze nahradit čajovou lžičkou vanilkového cukru rozmíchaného v 1cl vlažné vody
- Sodovka
Příprava:
Veškeré ingredience smíchejte rovnou v předem vychlazené vinné sklenici s ledem. Ozdobte sušeným jablkem a celou skořicí.
Koktejl Hugo
Ingredience:
- 2 cl bezového sirupu
- limetku
- mátu
- Bohemia Sekt demi sec / Bohemia Sekt nealkoholický
Postup:
Do skleničky vložte kostky ledu, zalijte Bohemia Sektem demi sec či nealkoholickým Bohemia Sektem, přidejte bezový sirup a trochu vymačkané limetky. Na závěr ozdobte mátou.
BBQ Surprise
Ingredience:
- 8 kostiček červeného melounu
- 1 stonek rozmarýnu
- Pár kapek Tabasca dle chuti (pozor, pálivé)
- Mattoni s příchutí grapefruitu na dolití
- Rozmarýn na ozdobu
Postup:
Kostky ledu a melounu vložte do sklenice společně s rozmarýnem, přidejte pár kapek tabasca a dolijte Mattoni s příchutí grapefruitu. Ozdobte rozmarýnou.
Exotický ledový čaj
Ingredience:
- 4 sáčky zeleného čaje Pickwick s mangem a jasmínem
- 200 ml ananasového džusu
- 1 zralé manga
- 1⁄2 čerstvého ananasu
- 1 karambola
- 500 ml horké vody
- Led
Postup:
Čaj s mangem a jasmínem zalijte 500 ml horké vody a nechte vylouhovat 2-3 minuty. Dejte vychladit. Mango a ananas nakrájejte na menší kostičky, karambolu na plátky ve tvaru hvězdiček. Do vychlazeného čaje přilijte ananasový džus a přidejte ovoce a led.
Kokosové frappé inspirované Bali
Ingredience:
- 2 lžičky kávy Nescafé Classic
- 75 ml studené vody
- 100 ml kokosového mléka
- 4 kostky ledu
- Kokosová zmrzlina
- Strouhaný kokos na ozdobení
Postup:
Jako první krok šejkrujte 2 lžičky instantní kávy se studenou vodou, poté přilijte kokosové mléko a ještě několikrát protřepejte. Nalijte do vysoké sklenice na ledové kostky a kopeček kokosové zmrzliny. Zasypte strouhaným kokosem.
Koktejl z meruněk, jogurtu, kokosového mléka s medem a rakytníkem
Ingredience na 4 porce:
- 400 g vyzrálých vypeckovaných nebo kompotovaných meruněk bez nálevu
- 150 ml kokosového mléka
- 300 g jogurtového nápoje
- 4 lžíce rakytníkového sirupu
- 2 lžíce medu
- hnědý cukr podle chuti
Postup:
Meruňky nakrájejte na kousky a dejte do mísy. Přilijte kokosové mléko, jogurt, rakytníkový sirup, přidejte med a ponorným mixérem rozmixujte do hladka. Podle chuti přislaďte a znovu rozmixujte. Podávejte vychlazené.