Doporučujeme

Jahodové cappuccino | foto: Matěj Honskus

Letní hříchy: jahodové cappuccino, smažená zmrzlina a banán s mandlemi

  • 13
K létu patří nejen odpočinek u vody nebo výlety, ale také malé sladké hříchy, které si můžeme vzhledem k větší prázdninové aktivitě dopřát bez výčitek svědomí. Zkuste si doma připravit třeba lahodný dezert s ovocem a zmrzlinou podle šéfkuchaře pražské restaurace U Schnellů Jana Bartáka.

Schnellovské jahodové cappuccino

Doba přípravy: 10 minut + chlazení
Množství: pro 4 osoby

  • 500 g mražených jahod
  • 10 g vanilkového cukru
  • 100 g cukru krystal
  • máta
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny

1. Mražené jahody necháme povolit ve vhodné nádobě, rozmixujeme a po troškách přidáváme cukr. Vanilkový cukr přidáme až nakonec a dáme vychladit do lednice.

2. Do sklenice na whisky vložíme kopeček vanilkové zmrzliny, zalijeme vychlazeným jahodovým cappuccinem, zastříkneme šlehačkou a ozdobíme snítkou máty.

Smažená zmrzlina s horkými malinami

Smažená zmrzlina

Doba přípravy: cca 30 minut
Množství: pro 4 osoby

  • 8 kopečků vanilkové zmrzliny
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • 50 g cukru
  • 200 g čerstvých malin
  • 1 - 2 vejce
  • máta
  • olej
  • voda (dle potřeby)

1. Připravíme si 8 kopečků vanilkové zmrzliny (na porci 2 kopečky) a vložíme na cca 10 - 15 minut zpět do mrazáku. Kopečky potom ihned po vyjmutí obalíme v hustším těstíčku z mouky, vejce, vody a nakonec ve strouhance. Obalené kopečky zprudka osmažíme dozlatova cca 2 minuty.

2. Čerstvé maliny vložíme do pánve, povaříme a přidáme cukr.

3. Servírujeme do vhodné nádoby. Nejprve osmažené kopečky zmrzliny, které přelijeme horkými malinami a ozdobíme mátou.

Malostranský banán s mandlemi a čokoládovou zmrzlinou

Banán s čokoládovou zmrzlinou

Doba přípravy: cca 20 minut
Množství: pro 4 osoby

  • 4 banány
  • 100 g čokolády na vaření
  • 3 dcl smetany ke šlehání 30%
  • 100 g cukru
  • 5 g kakaa
  • 4 kopečky zmrzliny
  • sekané mandle

1. Čokoládu na vaření rozpustíme spolu se smetanou na velmi mírném plameni ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr a kakao.

2. Oloupaný banán nakrájíme, položíme na dezertní talíř, polijeme horkou čokoládou a zasypeme sekanými mandlemi. Přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Recepty připravil šéfkuchař Jan Barták z pražské restaurace U Schnellů.


  • Vybrali jsme pro Vás