NA 6 PORCÍ
Příprava: 60 minut + 30 minut chlazení
* 200 g rýže
* kůru z jednoho citronu
* 800 ml kokosového krému
* 400 ml plnotučného mléka
* 200 g krystalového cukru
* 1 mango, oloupané (dobře to jde škrabkou na zeleninu) a nakrájené na plátky, nebo malou konzervu broskví
* dřeň z půlky vanilkového lusku (můžete nahradit sáčkem vanilinového cukru)
1. Rýži propláchněte pod studenou tekoucí vodou a dejte do hrnce spolu s citronovou kůrou, vanilkou, cukrem, kokosovým krémem a mlékem. Za stálého míchání přiveďte k varu.
2. Ztlumte oheň na minimum a vařte bez pokličky, dokud nebude rýže měkká (trvá to kolem čtyřiceti minut). Průběžně míchejte, aby se nic nepřipeklo ke dnu hrnce.
3. Stáhněte z ohně a nechte zchladnout, vlažná rýže totiž chutná lépe než horká. Dejte do misek nebo hrníčků a poklaďte ovocem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Mléčná rýže s čerstvým ovocem |
Rýžový pudink |
Vegetariánská rýže po indicku |