Doporučujeme

Květákový nákyp s bazalkou

Květák drobně nakrájíme, smícháme s moukou a kypřícím práškem, zalijeme mlékem, přidáme nastrouhaný sýr, kari, prolisovaný česnek, sůl a nakrájené párky a vlijeme dobře rozšlehaná vejce. Promícháme s nasekanou bazalkou, vložíme do nákypové formy dobře vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut prudce a potom 25 minut dopékáme při nižší teplotě. Hotový nákyp podáváme s brambory.

2 šálky do poloměkka uvařeného květáku, 1/2 šálku polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka mléka, 50 g strouhané nivy nebo eidamu, 1/2 lžičky kari, sůl, 1-2 stroužky česneku, 100 - 150 g párků nebo salámu, 4 vejce, 2 lžíce čerstvé bazalky, máslo, polohrubá mouka


  • Vybrali jsme pro Vás