Doporučujeme

Květák s mandlovou omáčkou

Na malé pánvičce rozehřejeme lžičku másla na středně silném ohni, vysypeme mandle a za stálého míchání je upražíme dočervena. Odstavíme a udržujeme na teple. Růžičky květáku vhodíme do hrnce s osolenou vařící vodou (na 1 l vody 1 lžička soli) a uvaříme téměř doměkka.

V kastrolu rozehřejeme máslo na středně silném ohni, vmícháme mouku a upražíme na světle žlutou jíšku. Za stálého míchání rozředíme pomerančovou šťávou, vmícháme hnědý cukr a povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec vmícháme mandle.

Uvařený květák dáme do nahřáté mísy a přelejeme horkou omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem.

500 g růžiček květáku, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce loupaných mandlí, 1 lžíčka másla


  • Vybrali jsme pro Vás