Doporučujeme

Kuřecí stehýnka dobré nálady

Kuřecí stehýnka osolíme, dáme do alobalu a pečeme 40-45 minut v troubě. Během pečení si připravíme omáčku: Na sádle uděláme tmavší topinku, kterou rozvaříme v červeném víně. Přes síto ji pak zpět do vína propasírujeme. Ochutíme oříškem nastrouhaného čerstvého zázvoru (nebo dáme půl lžičky zázvoru mletého), kousek celé skořice a hrst máčených scezených hrozinek. Dochutíme solí.

4 kuřecí stehýnka
sůl
krajíc kmínového chleba
sádlo
2 dcl sladšího červeného vína
bílý pepř
skořice a zázvor
hrozinky
2 velká jablka
špetka cukru
alobal

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, poprášíme cukrem, nepatrně podlijeme a pod pokličkou mírně podusíme. Jablka nesmí být měkká. Jednotlivé porce stehýnek přelijeme omáčkou a ke každé porci dáme čtvrtku podušeného jablíčka. Podáváme s bramborem vařeným v páře.


  • Vybrali jsme pro Vás