Doporučujeme

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

Kuřecí křídla s arašídovým máslem | foto: Apetit

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

V marinádě má arašídové máslo zcela nečekaný účinek. Pomůže totiž vytvořit kůrčičku a navíc vyváží ostrosladkou příchuť jídla. Výsledkem je pochoutka, která se hodí k téměř jakékoli příležitosti – a pokaždé sklidí úspěch.


NA 8 PORCÍ

Příprava: 20 minut + 20 minut pečení + 20 minut odpočívání

Těsto:
* 50 kuřecích křídel
* 2 lahve piva
* 350 g melasy
* 170 g arašídového másla
* 120 ml citronové šťávy
* 120 ml worcesterské omáčky
* 50 g hořčice
* 1 lžička soli
* 2 lžičky drceného chilli

Na ozdobu:
* 1 snítka petržele nebo celeru
* 1–2 citrony nakrájené na klínky

1. Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kuřecí křídla v kloubu trochu nakrojte a tlakem ruky zploštěte. Rozložte je na plech pokrytý alobalem.

2. Ve velkém kastrolu nebo pánvi smíchejte všechny ostatní přísady. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny, až směs zhoustne.

3. Pak marinádou přelijte kuřecí křídla. Plechem trochu zatřeste, aby se maso důkladně obalilo. Pečte dvacet minut; pak plech vyndejte z trouby a nechte dalších dvacet minut odpočinout.

4. Podávejte ozdobené petrželí či celerem a klínky citronu.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Krémová polévka z arašídového máslaKrémová polévka z arašídového másla
            Banánovo-arašídový sendvič podle ElviseBanánovo-arašídový sendvič podle Elvise
            Sušenky z arašídového máslaSušenky z arašídového másla

           


  • Vybrali jsme pro Vás