NA 8 PORCÍ
Příprava: 20 minut + 20 minut pečení + 20 minut odpočívání
Těsto:
* 50 kuřecích křídel
* 2 lahve piva
* 350 g melasy
* 170 g arašídového másla
* 120 ml citronové šťávy
* 120 ml worcesterské omáčky
* 50 g hořčice
* 1 lžička soli
* 2 lžičky drceného chilli
Na ozdobu:
* 1 snítka petržele nebo celeru
* 1–2 citrony nakrájené na klínky
1. Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kuřecí křídla v kloubu trochu nakrojte a tlakem ruky zploštěte. Rozložte je na plech pokrytý alobalem.
2. Ve velkém kastrolu nebo pánvi smíchejte všechny ostatní přísady. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny, až směs zhoustne.
3. Pak marinádou přelijte kuřecí křídla. Plechem trochu zatřeste, aby se maso důkladně obalilo. Pečte dvacet minut; pak plech vyndejte z trouby a nechte dalších dvacet minut odpočinout.
4. Podávejte ozdobené petrželí či celerem a klínky citronu.
OCHUTNEJTE TAKÉ Krémová polévka z arašídového másla |