Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

  0:53aktualizováno  0:53
V marinádě má arašídové máslo zcela nečekaný účinek. Pomůže totiž vytvořit kůrčičku a navíc vyváží ostrosladkou příchuť jídla. Výsledkem je pochoutka, která se hodí k téměř jakékoli příležitosti – a pokaždé sklidí úspěch.

Kuřecí křídla s arašídovým máslem | foto: Apetit


NA 8 PORCÍ

Příprava: 20 minut + 20 minut pečení + 20 minut odpočívání

Těsto:
* 50 kuřecích křídel
* 2 lahve piva
* 350 g melasy
* 170 g arašídového másla
* 120 ml citronové šťávy
* 120 ml worcesterské omáčky
* 50 g hořčice
* 1 lžička soli
* 2 lžičky drceného chilli

Na ozdobu:
* 1 snítka petržele nebo celeru
* 1–2 citrony nakrájené na klínky

1. Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kuřecí křídla v kloubu trochu nakrojte a tlakem ruky zploštěte. Rozložte je na plech pokrytý alobalem.

2. Ve velkém kastrolu nebo pánvi smíchejte všechny ostatní přísady. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny, až směs zhoustne.

3. Pak marinádou přelijte kuřecí křídla. Plechem trochu zatřeste, aby se maso důkladně obalilo. Pečte dvacet minut; pak plech vyndejte z trouby a nechte dalších dvacet minut odpočinout.

4. Podávejte ozdobené petrželí či celerem a klínky citronu.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Krémová polévka z arašídového máslaKrémová polévka z arašídového másla
            Banánovo-arašídový sendvič podle ElviseBanánovo-arašídový sendvič podle Elvise
            Sušenky z arašídového máslaSušenky z arašídového másla

           

Autoři:




Nejčtenější

ilustrační snímek
Tři přesvědčení, která získáme v dětství a neseme je až do dospělosti

I když si to občas nechceme připouštět, naše dětství mělo nepochybně velký vliv na to, jací lidé se z nás později stali. Podle odborníků v dětství vznikají tři...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

Jane Fondová (Cannes, 17. května 2015)
Představuji si, jak umřu. Smrti se nebojím, říká Jane Fondová

Americká herečka Jane Fondová (79) na svůj věk vypadá neuvěřitelně skvěle a vitálně. Filmová legenda však přiznala, že přemýšlí o smrti. A dodala, že se jí...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Ellen DeGeneresová na People's Choice Awards (Los Angeles, 7. ledna 2015)
Měla jsem deprese a navštěvovala jsem terapeuta, přiznala DeGeneresová

Ellen DeGeneresová (59) patří mezi nejúspěšnější ženy Hollywoodu. Má vlastní televizní show, je šťastně zadaná a nebojí se mluvit o své sexuální orientaci....  celý článek

Další z rubriky

Obrácený jablečný koláč
Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Zuby jako perličky: 5 tipů na bělení zubů doma
Zuby jako perličky: 5 tipů na bělení zubů doma

Ne že by každý z nás potřeboval úsměv amerického herce, ale svítivé žluťáky taky nejsou úplně v kurzu. Vyberte si proto ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.