Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Kuřecí gulčo

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Kuřecí gulčo | foto: Jiří Horákpro iDNES.cz

Doba přípravy
60min

Množství
3-4

250 g kuřecího masa
3 lžíce sádla
2 cibule
2 bíle papriky
2-3 rajčata
polévková lžíce sladké papriky
polévková lžíce pálivé papriky
pepř
300 ml kuřecího vývaru
1 lžíce jíšky
2 lžíce brandy
3 lžíce protlaku
sůl

Sádlo rozpálíme v hrnci a na něm zpěníme pokrájenou cibuli. Přihodíme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme. Přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, papriku nakrájenou na kostičky, rajčata na kostičky, sůl, zalijeme cca 2/3 vývaru a podusíme. Přidáme protlak a brandy. Dolijeme zbytek vývaru, přidáme jišku a ještě tak 15-20 minut provaříme, když to bude moc husté můžeme přidat vodu nebo vývar. Podáváme ideálně s chlebem.

Autor:



Nejčtenější

Z oplácané puberťačky fitness ikonou s pekáčem buchet na břiše

Stefanie Macherhammerová

Příběh Stefanie Macherhammerové je důkazem, že i s takzvaně tlustými geny se můžete stát hvězdou sociálních sítí i...

Příběh Emy: Už tři roky jsem doma s dětmi, mateřskou nenávidím

Ilustrační snímek

Mám fajn manžela a dvě krásné děti. Když jsem otěhotněla poprvé, těšila jsem se, jak si budu s děckem užívat, jak budu...



Čtyřčata přišla na svět v osmém měsíci. Rodiče si přejí soukromí a klid

V porodnici Fakultní nemocnice v Motole se před týdnem narodila čtyřčata, tři...

Čtyřčata, která se narodila 11. června v pražské motolské nemocnici, přišla na svět v pořádku ve 32. týdnu těhotenství...

Přecházel jsem tři týdny nachlazení, pak jsem upadl do bezvědomí

Ilustrační fotografie

Tři týdny jsem přecházel nachlazení, pak se mi udělalo špatně, upadl jsem do bezvědomí a zbytek už znám jen z...

První bedýnky jsme skládali v obýváku, říká podnikatelka Jana Bínová

Jana Bínová založila s manželem vlastní firmu na rozvoz bedýnek s farmářskými...

Když před osmi lety zjistila, že v zahraničí si lidé běžně objednávají dovoz zeleniny a dalších farmářských potravin až...

Další z rubriky

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

Králičí roláda s hráškovým pyré

Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí ani slyšet, protože...

Čarování s cupcakes: přišly z USA a nejvíc se prodávají zdobené ovocem

Redaktorka magazínu Ona Dnes se učila vyrábět cupcakes.

Stačí pár triků od nejlepších cukrářek a dokonalé cupcaky může připravit každý. Vyzkoušeli jsme to za vás: redaktorka...

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

chřest bílý a zelený

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k...

Vínové líčení pro všechny milovníky červené

Vínové líčení pro všechny milovníky červené

Arome.cz Patříte mezi příznivce všech odstínů červené a rádi byste je nosili nejen na rtech, ale i na očích? Nebojte se odvázat a...



Najdete na iDNES.cz