Kulinární poradna Václava Šulce

Poradna ukončena

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

Václav Šulc

Poradna uzavřena. Nevíte si v kuchyni rady? Poradťe se s kuchařem Václavem Šulcem, který působil v Radisson SAS Alcron Praha i v italské Bologni. Ve škole vaření Chefparade vede kurzy nejen pro začátečníky.

Nejvíce se ptáte

saláty
Dobry den! S manzelkou obcas navstevujeme cinske (vietnamske) restauracie a velmi jej chut obycajny kapustovy salat. No nevieme si ho doma sami spravit taky, ako si kupime za 1 euro u cinana. Prosil by som o radu od zakladu, teda aka presne kapusta (asi aj mrkva), ako nastruhat, ci do niecoho namocit, ako dosiahnut chut a kvalitu z restauracie. Vopred dakujem.
Marek
Václav Šulc
Dobrý den Marku, abych pravdu řekl, moc tyto restaurace nenavštěvuji, tudíž nemohu v tomto ohledu poradit snad bude nejlepší, zeptat se přímo v restauraci myslím, že by je to mohlo potěšit a příjemně překvapit.
saláty
Dobrý den, poraďte mi prosím zálivku na míchaný salát z okurek, rajčat a pariky, já nejraději používám majonézu, ale je to pořád stejné. Pak si nevím rady se zálivkou na obyčejný zelný salát, protože mi nechutná ocet. Děkuji a zdravím Vás.
Katka
Václav Šulc
Dobrý den, zkuste balsamikový ocet, je sladčí a má jemnější chuť. Je dobré ho míchat s olivovým olejem 2:1 2 díly oleje, 1díl balsamika a přidat k tomu provensálské koření. Nebo hořčično - medovou zálivku: 1lžíce medu na 5 lžic olivového oleje a 2lžíce hrubozrné hořčice, lehce soli a pepře. Tak ať mají u Vás saláty nový nádech.