Doporučujeme

Kuličky z Carobelly

Kuličky z Carobelly | foto: Archiv Terezy Mrowiecové

Čtenářský recept: Kuličky z Carobelly

  • 0

Doba přípravy: 20 minut

  • 200 g Carobelly (karobové pomazánky)
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 60 g čokolády na vaření
  • 20 g másla
  • 3 lžic rumu
  • kakao na obalení smíchané napůl se Svatojanským chlebem (karobem)

1. Čokoládu nalámeme, přidáme máslo, Carobellu a vše dobře rozpustíme v horké vodní lázni.

2. Směs odstavíme a promícháme. Do směsi vmícháme rum a ořechy, necháme vychladit.

3. Poté v dlaních tvarujeme kuličky o průměru 1,5 cm a obalujeme je v kakau napůl smíchaným se Svatojánským chlebem.

4. Kuličky naskladáme na tác a zakryjeme fólií, necháme v lednici ztuhnout.

Poznámka: Pokud nestihnete upéct cukroví a Štědrý den už bude za dveřmi, vsaďte na tyto kuličky. Nepotřebujete na ně velkou přípravu a zachrání vás na poslední chvíli.


  • Vybrali jsme pro Vás