Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Kuchaři roku věnovali iDNES recepty vítězných pokrmů

  15:09aktualizováno  15:09
- Držiteli titulu Kuchař roku 2000 v kategoriích junioři a senioři jsou Pavel Mareš a Martin Slezák, oba z kuchyně pražské restaurace Flambée. Rozhodla o tom na únorovém finálním klání odborná porota po posouzení práce deseti nejlepších kuchařů juniorů a stejného počtu seniorů.
V článku najdete tabulku s odkazy na recepty tří vítězných jídel v každé kategorii, ve fotogalerii se můžete podívat, jak jídla vypadají na talíři.

Soutěž kuchařů probíhá každý druhý rok ve dvou kategoriích: juniorů do 23 let a dosplělých. Je anony

Umístění/kategorie Junioři Senioři
1. místo Hlavní jídlo Hlavní jídlo
Moučník Moučník
2. místo Hlavní jídlo Předkrm
Moučník Hlavní jídlo
3. místo Hlavní jídlo Hlavní jídlo
Moučník Moučník
mní, do finále posílají soutěžící receptury svých pokrmů a jejich fotografie pod pse u donymem. Deset nejlepších postupuje do celostátního finále, kde si nejlepší kuchaři poměřují své schopnosti v praxi. Mají čtyři hodiny na přípravu dvou chodů, každý po pěti porcích, vše ve stanovené cenové realci.

Soutěž zahájili v sobotu ráno 12. února  v kuchyni hotelu Zvon junioři, tedy učni a absolventi učebního oboru kuchař nebo odborné gastronomické školy, kterým letos není více než 23 let. Přímo v kuchyni je při jejich práci, stejně jako později seniory, sledovala technická komise, která hodnotila organizaci práce, dodržování technologických postupů, hygienu a dodržení časového limitu. Mimo kuchyň pak degustační komise složená ze zahraničních porotců "bodovala" kreativitu a novátorství soutěžících, chuť, vůni a sladěnost pokrmu.

Hlavní odměnou pro vítěze věnovala sponzorská firma Knorr. Nejlepší kuchař pojede na odbornou stáž do Ameriky (viz. web). Nejlepší junior získal vedle titulu a diplomu finanční odměnu 5000 a vítěz kategorie dospělých 15.000 korun.

Martin Slezák (vlevo) a Pavel Mareš, kteří v kategorii seniorů a juniorů získali titul Kuchař roku, si 12.února zapózovali před tající ledovou sochou na českobudějovickém náměstí. Oba kuchaři vaří v pražské restauraci Flambée.

Autor:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Osm přirozených způsobů, jak snížit krevní tlak

Vysoký krevní tlak nebolí, ani není doprovázen jasnými příznaky. Obvykle se na tento problém přijde až při běžné lékařské prohlídce. Ovšem i závažná hypertenze...  celý článek

Ilustrační fotografie
Nádorových onemocnění krve přibývá, řekl v on-line rozhovoru lékař

Krev je zázračná kapalina, která udržuje lidské tělo naživu. I ona ale může našemu organismu způsobit problém a to v případě, že se v ní něco pokazí....  celý článek

Vévodkyně Kate podpořila kampaň o duševním zdraví
VIDEO: Vévodkyně Kate nabádá rodiče i děti, aby mluvili o svých pocitech

Britská vévodkyně Kate Middletonová se v posledních dnech potýká s těžkými těhotenskými nevolnostmi během svého třetího těhotenství. Přesto myslí na charitu a...  celý článek

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

ilustrační snímek
Čtvrtina českých dětí má mobil už ve školce. Jak jim nastavit pravidla?

První mobilní telefon není pro děti sice prvním setkáním s obrazovkou a virtuálním světem za ní, ale poprvé je nástroj trvale v jejich rukách. O čem by si při...  celý článek

Další z rubriky

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Zezelenají mi vlasy? Přírodní barvy jsou šetrnější, ale musíte si je otestovat
Zezelenají mi vlasy? Přírodní barvy jsou šetrnější, ale musíte si je otestovat

Taky vás při barvení odrovná ten chemický zápach? Možná je na čase zvážit přírodní alternativu. Barvení vlasů přírodní n... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.