Doporučujeme

pro iDNES.cz

pro iDNES.cz | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Krůtí na bazalce a rajčatech

  • 0
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
30 minut

Množství
5

3/4 kg krůtího masa (prsa)
15 cherry rajčat
15 lístků čerstvé bazalky
½ l drůbežího vývaru
olej, cibule, sůl, pepř, hl. mouka

Krůtí prsa nakrájíme přibližně na stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme. Rozpálíme trochu oleje – ideálně pánev WOK a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do pánve přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, a podlijeme drůbežím vývarem. Jakmile se začne obsah pánve vařit, tak vmícháme nasekané lístky čerstvé bazalky a rajčata překrojená na polovic. V 1 dl studené vody rozmícháme dvě lžičky hladké mouky a zahustíme lehce šťávu. Na mírném ohni, necháme 15 minut za občasného promíchání provařit. Podáváme s rýží.


  • Vybrali jsme pro Vás