Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Krůtí bochánky pečené na cuketě se žampiony

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Krůtí bochánky pečené na cuketě s restovanými žampiony | foto: Jitka Přichystalovápro iDNES.cz

Doba přípravy
30 min. + 1 h pečení

Množství
4

400 g krůtího masa
5 větších žampionů
čerstvá petrželová nať
mladá cuketa
sůl
2 lžíce aceto balsamico
3 lžíce olivového oleje

marináda:
snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
lžíce citronu
olivový olej

Maso naložíme do připravené marinády na několik hodin dopředu a skladujeme jej v chladu. Pro tento recept je možné využít i maso z předchozího dne, na které se nedostalo při grilování. Tento recept umožní originální zpracování plátků naloženého masa.
Aby bochánek držel tvar, použijeme formičky pro přípravu muffinů. Do každé formičky vložíme 2-3 kolečka nasolené velmi mladé cukety a zakápneme olivovým olejem. Přes cuketu položíme plátek krůtího masa. Pro větší efekt je možné zbylou cuketu nastrouhat a ozdobit tak krůtí maso.
Naplněné formičky pečeme v pekáči přikryté alobalem, aby se zachovala šťavnatost masa 45 min. při 200 °C a poté přepneme troubu na grilovací režim. S odstraněným alobalem pečeme dalších 15 min. v závislosti na tloušťce plátků masa.
Žampionovou přílohu připravíme velmi jednoduše cca 10 minutovým orestováním nakrájených plátků žampionů na olivovém oleji, kam poté přidáme balsamicový ocet, sůl a nasekanou petrželku.

Poznámka
V létě se tento recept skvěle hodí k raným bramborám vařeným ve slupce. Přes brambory přelijeme vypečenou šťávu, kterou pustí naložené krůtí maso a posypeme čerstvou hladkolistou petrželovou natí.

Autor:



Nejčtenější

Manželské etudy: Vladimírova zpověď mě překvapila, říká Třeštíková

Dokument o Zuzaně a Vladimírovi Gdovínových z cyklu Heleny Třeštíkové Manželské...

Vladimír Gdovín je duší umělec, bonviván. S manželkou Zuzanou se brali v 80. letech a od té doby je sleduje kamera...

Manželské etudy: Standovi přeji šťastné slepice, říká Třeštíková

Zuzana a Stanislav Čeřovští v cyklu Heleny Třeštíkové Manželské etudy

Jednou z šesti dvojic, která v 80. letech svolila k natáčení časosběrného příběhu o svém životě, jsou Zuzana a její...



Zpověď Vondráčkové: Chtěla jsem tři děti, ale nebylo mi shůry dáno

Zpěvačka Helena Vondráčková

Helena Vondráčková oslaví své jubileum koncertem v O2 Aréně. Dnes už si nehýčká sny a je spokojená, jak věci v životě...

Úžasná proměna: z nenápadné studentky se stala královna plesu

Maturitní ples je obvykle druhou největší událostí v roce i pro Alžbětu

Maturitní ples je největší společenskou akcí za celou střední školu. Proto není radno podceňovat líčení, účes ani výběr...

Se svou váhou budu bojovat už navždy, říká obezitoložka

Obezitoložka Dita Pichlerová

Pacienti se za ní chodí radit s hubnutím a ona jim občas kromě lékařských rad přidá i nějakou tu osobní. Obezitoložka...

Další z rubriky

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

Smetanový toast s jablečným pyré

Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst. Nejčastější stravovací...

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

Kostky z opečeného lososa

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na...

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

Mrkvová pomazánka s celerem

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než klasickými chlebíčky se...

Čtyři velká ALE, proč domácí pleťová maska není taková výhra

Čtyři velká ALE, proč domácí pleťová maska není taková výhra

Arome.cz Avokádo, banán, ovesné vločky, nebo vajíčko nebo želatina. Ingredience z kuchyně přeneste do koupelny a nechte přírodu, ...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz