Doporučujeme

pro iDNES.cz

pro iDNES.cz | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Minutková krkovička s houbovou omáčkou

  • 0
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
10 minut

Množství
1

1 plátek krkovice (2 cm vysoký)
hrst mražených nebo čerstvých hříbků
1 dl smetany 33%
sůl, pepř, olivový olej
nasekaná plocholistá petrželová nať

Plátek krkovičky potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Do pánve si nalijeme trošku olivového oleje. Jakmile je pánev rozpálená, vložíme plátek krkovice a zprudka opečeme z obou stran cca 4 minuty. Maso poté vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpečku nalijeme 1 dl smetany a přidáme hrst mražených hub. Společně krátce povaříme, a jakmile smetana zhoustne, přidáme nasekanou petrželovou nať.

Poznámka
Podáváme s chlebem, ale hodí se i hranolky.


  • Vybrali jsme pro Vás