Doporučujeme

Krevety s gorgonzolou

Krevety s gorgonzolou | foto: Italská gastronomie

Krevety s gorgonzolou

- 50 dkg velkých krevet, očištěných, oloupaných a po dobu tří minut předvařených, 18,5 dkg gorgonzoly, nakrájené na kostičky, olivový olej extra - vergine, sůl, mletý černý pepř, jemně nasekaná petrželka, 50 g čerstvě osmažených kostiček chleba

V pánvi restujeme na mírném teple a troše oleje dvě minuty krevety, osolíme, opepříme, přeneseme na ohnivzdornou misku, pokryjeme kostičkami gorgonzoly. Několik minut zapékáme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia, až se sýr roztaví.
Pak poskládáme na talíř, bohatě posypeme petrželkou a obložíme kostičkami chleba.
(Italská gastronomie)


  • Vybrali jsme pro Vás