Recepty z králičího masa
Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě
Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské...
Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem
Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...
Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší
Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...
RECEPT DNE: Králík v hořčičné omáčce s krupicovými knedlíčky
Králičí maso je zdravé a dá se s ním kouzlit podobně jako s kuřecím. Vyzkoušejte k nedělnímu obědu...
Chutné loučení s prázdninami. Zkuste houbové recepty nejen pro chalupáře
Příjemně teplé a vlhké počasí posledních prázdninových dní vábí do lesů houbaře všeho věku. Ale co...
Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce
Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...
Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl
Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé...
Rozbili legendu o králících. Chovali se na jídlo dřív, než jsme mysleli
Doteď se tradovalo, že králíci zdomácněli v chovu až někdy v období kolem 7. století. Experti z...
30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Maso dobře zasytí, pozor dejte při úpravě
Je tu čtrnáctý den vaší proměny, který připadá na neděli. Dříve to byl den sváteční, kdy se...
Sekaná dřív bývala ozdobou sváteční tabule, její pověst zničily vývařovny
Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience....
Co večeří výživoví poradci: saláty, chléb i krevety
S večeří si lidé často nevědí rady. Často se bojí večeřet později, aby nepřibrali a také se mnohdy...
Nemůžete se dočkat dovolené? Udělejte super paellu a ceviche jako na jihu
Už se vidíte na pláži ve Španělsku nebo snad dokonce v Jižní Americe, ale dovolená je ještě daleko?...
Co vařit o víkendu k obědu? Opijte králíka koňakem či vínem
Králíka na smetaně přenechte babičce, vy tradiční venkovské maso zalijte vínem a koňakem....
Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...
Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky
Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...
Silvestrovské menu: naservírujte hostům vlastní terinu
Možná vám název terina nic moc neříká, ale v podstatě jde o směs několika surovin, které se...
Deset největších chyb při dietě: nejíte večer a milujete polévky
Vyhněte se deseti největším chybám, kvůli kterým je pro vás váha nepřítelem. Někdy stačí málo,...
Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou
Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada"....
Kuřáci, pivaři a masožrouti po padesátce umírají rychleji než jejich vrstevníci
Zatímco do 50 let věku je mužů i žen stejně, po padesátce začínají mít ženy převahu. I proto, že se...
Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli
Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...
Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...
Nadýchané řízky
Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství...
Nový hit: dieta jeskynního muže
Zapomeňte na všechny ostatní diety! Pokud chcete zhubnout a ještě udělat něco pro své zdraví,...
Nadýchané řízky
Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství...
Otrava jídlem vás poznamená na celý život
Selhání ledvin, diabetes, vysoký krevní tlak. Jediná otrava může mít pro vaše zdraví doživotní...
Marinované králičí řízky na neděli
Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek:...
V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty
Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně.
Mezi masy jsou velké rozdíly, při dietě vybírejte obezřetně
Je dobré nahradit vepřové maso kuřecím. Ale sama tahle poučka moc nezmůže. Záleží na tom, jaký druh...
K hubnutí se hodí i exotické ovoce
Ovoce a zelenina by měly v jídelníčku každého, kdo chce zhubnout, zaujímat nejpřednější místo. Při...
Menu podle Býka
Vynikající tělesná konstituce předurčuje člověka norozeného ve znamení Býka k tomu, aby byl na...
Menu podle Berana
Člověka narozeného ve znamení Berana poznáte snadno. U jídla rozhodně nestráví mnoho času. Všechny...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny