Recepty z králičího masa

Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě

11. března 2022

Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské...

Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem

14. listopadu 2020

Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...

Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší

14. března 2020

Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...

RECEPT DNE: Králík v hořčičné omáčce s krupicovými knedlíčky

29. září 2019

Králičí maso je zdravé a dá se s ním kouzlit podobně jako s kuřecím. Vyzkoušejte k nedělnímu obědu...

Chutné loučení s prázdninami. Zkuste houbové recepty nejen pro chalupáře

24. srpna 2019

Příjemně teplé a vlhké počasí posledních prázdninových dní vábí do lesů houbaře všeho věku. Ale co...

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

5. května 2018

Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...

Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl

25. března 2018

Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé...

Rozbili legendu o králících. Chovali se na jídlo dřív, než jsme mysleli

22. února 2018

Doteď se tradovalo, že králíci zdomácněli v chovu až někdy v období kolem 7. století. Experti z...

30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Maso dobře zasytí, pozor dejte při úpravě

21. ledna 2018

Je tu čtrnáctý den vaší proměny, který připadá na neděli. Dříve to byl den sváteční, kdy se...

Sekaná dřív bývala ozdobou sváteční tabule, její pověst zničily vývařovny

8. února 2017

Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience....

Co večeří výživoví poradci: saláty, chléb i krevety

2. října 2015

S večeří si lidé často nevědí rady. Často se bojí večeřet později, aby nepřibrali a také se mnohdy...

Nemůžete se dočkat dovolené? Udělejte super paellu a ceviche jako na jihu

24. května 2015

Už se vidíte na pláži ve Španělsku nebo snad dokonce v Jižní Americe, ale dovolená je ještě daleko?...

Co vařit o víkendu k obědu? Opijte králíka koňakem či vínem

27. října 2012

Králíka na smetaně přenechte babičce, vy tradiční venkovské maso zalijte vínem a koňakem....

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

12. července 2012

Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...

Silvestrovské menu: naservírujte hostům vlastní terinu

29. prosince 2011  1:18

Možná vám název terina nic moc neříká, ale v podstatě jde o směs několika surovin, které se...

Deset největších chyb při dietě: nejíte večer a milujete polévky

14. ledna 2011  8:03

Vyhněte se deseti největším chybám, kvůli kterým je pro vás váha nepřítelem. Někdy stačí málo,...

Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou

27. srpna 2010  3:04

Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada"....

Kuřáci, pivaři a masožrouti po padesátce umírají rychleji než jejich vrstevníci

9. května 2010

Zatímco do 50 let věku je mužů i žen stejně, po padesátce začínají mít ženy převahu. I proto, že se...

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25. září 2009

Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Nadýchané řízky

23. ledna 2009  8:24

Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství...

Nový hit: dieta jeskynního muže

23. června 2008

Zapomeňte na všechny ostatní diety! Pokud chcete zhubnout a ještě udělat něco pro své zdraví,...

Nadýchané řízky

11. dubna 2008

Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství...

Otrava jídlem vás poznamená na celý život

25. ledna 2008

Selhání ledvin, diabetes, vysoký krevní tlak. Jediná otrava může mít pro vaše zdraví doživotní...

Marinované králičí řízky na neděli

25. ledna 2008

Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek:...

V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty

19. ledna 2008

Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně.

Mezi masy jsou velké rozdíly, při dietě vybírejte obezřetně

14. února 2007  11:38

Je dobré nahradit vepřové maso kuřecím. Ale sama tahle poučka moc nezmůže. Záleží na tom, jaký druh...

K hubnutí se hodí i exotické ovoce

9. srpna 2005

Ovoce a zelenina by měly v jídelníčku každého, kdo chce zhubnout, zaujímat nejpřednější místo. Při...

Menu podle Býka

15. května 2001  12:42

Vynikající tělesná konstituce předurčuje člověka norozeného ve znamení Býka k tomu, aby byl na...

Menu podle Berana

19. dubna 2001  9:38

Člověka narozeného ve znamení Berana poznáte snadno. U jídla rozhodně nestráví mnoho času. Všechny...

Poradny