Doporučujeme

Kořeněný jablkový rosol

Kořeněný jablkový rosol | foto: Apetit

Kořeněný jablkový rosol

Klidně můžete použít spadaná nebo poškozená jablka – surovinu, která není úplně prvotřídní, tak špičkově zhodnotíte!


NA 4 půllitrové sklenice

Příprava: 30 minut + několik hodin překapání + 30 minut vaření

Ingredience:

* asi 5 kg ne úplně zralých jablek (i poškozených), vykrájených, omytých a nakrájených na kusy
* 600 g krupicového cukru
* skořice, hřebíček a badyán

1. Jablka dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a bez míchání povařte jen do změknutí. Vlijte do cedníku vyloženého utěrkou nebo přímo do utěrky upevněné na obrácené stoličce (viz ilustrace) a nechte vykapat do hrnce.

2. Šťávu po malých dávkách a za stálého míchání svářejte až na poloviční množství. Pomalu přisypte cukr i koření a vařte do zrosolovatění. Průběžně sbírejte pěnu. Hotovým rosolem plňte sklenice.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Nejlepší povidla
Nejlepší povidla
Domácí ‚giardiniera‘ s bruschettou
Domácí "giardiniera" s bruschettou
Želé ze slív (rynglí)
Želé ze slív (rynglí)


  • Vybrali jsme pro Vás