NA 4 půllitrové sklenice
Příprava: 30 minut + několik hodin překapání + 30 minut vaření
Ingredience:
* asi 5 kg ne úplně zralých jablek (i poškozených), vykrájených, omytých a nakrájených na kusy
* 600 g krupicového cukru
* skořice, hřebíček a badyán
1. Jablka dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a bez míchání povařte jen do změknutí. Vlijte do cedníku vyloženého utěrkou nebo přímo do utěrky upevněné na obrácené stoličce (viz ilustrace) a nechte vykapat do hrnce.
2. Šťávu po malých dávkách a za stálého míchání svářejte až na poloviční množství. Pomalu přisypte cukr i koření a vařte do zrosolovatění. Průběžně sbírejte pěnu. Hotovým rosolem plňte sklenice.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Nejlepší povidla |
Domácí "giardiniera" s bruschettou |
Želé ze slív (rynglí) |