Doporučujeme

Kořeněné stejky s pikantní rýží

V kastrůlku smíchejte všechny přísady kromě masa a tuku na pečení. Směs uveďte do varu a vařte prudce 2 minuty. Pak odstavte a dejte vychladnout. Roštěnky omyjte a osušte, po krajích nařízněte ostrým nožem, aby se nekroutily, vložte je do velkého kastrolu a přelijte vychladlým nálevem. Přikryjte a nechejte v chladu marinovat 6 - 8 hodin.

4 roštěnky
1/3 šálku oleje
2 lžíce octa
4 lžíce hnědého cukru
2 utřené stroužky česneku
4 lžíce nožem naškrábané cibule
1/4 lžičky cayenského pepře
3/4 lžičky soli
2 lžíce dezertního vína
tuk na pečení

Marinované stejky vyndejte, osušte a grilujte pod grilem, anebo rychle opečte na pánvi na hodně rozehřátém tuku po každé straně 1 1/2 až 2 minuty. Podávejte horké s pikantní rýží - uvařte rýži, mezitím nakrájejte 1 cibuli a osmažte na oleji, přidejte fazole v tomatě, osolte a okořeňte chilli. Rýži pak smíchejte s fazolovou směsí.


  • Vybrali jsme pro Vás