Malinová bublanina
Ingredience:
- 150 g másla
- 140 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 150 g polohrubé mouky
- 300 g malin
- máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
- moučkový cukr na posypání
Pracovní postup:
- Změklé máslo, oba cukry a žloutky utřeme vařečkou nebo pomocí kuchyňského robota do světlé pěny.
- Z bílků ušleháme pevný sníh.
- Po lžících do žloutkové pěny zapracováváme střídavě sníh a mouku.
- Formu nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rozetřeme do ní těsto a poklademe malinami.
- Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.
- Vychladlou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme.