Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Koláč tornádo

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Koláč Tornádo | foto: Zlata Benešovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1,5 hod

Těsto:
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g másla
1 vejce
3 lžíce studené vody
3 lžíce cukru
Hladká mouka na podsypání

Náplň:
500 g měkkého tvarohu
250 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
5 lžic cukru
3 vejce
60 g hořké čokolády 60% (může být nahrazeno kakaem)

Vypracujeme nelepivé těsto z mouky, změklého másla, vajíčka, cukru a vody. Těsto dáme na 30 min odpočinout do ledničky. Odpočaté těsto vyválíme na tenký plát a urovnáme do kulaté koláčové formy. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min na 180°C.

Náplň:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, s vanilkovým cukrem a normálním cukrem (cukru můžeme dát více, každý dle chuti) a postupně do náplně zašleháme vajíčka. Polovinu náplně obarvíme rozpuštěnou čokoládou nebo kakaem a případně přidáme pár lžic mléka, aby měla stejnou konzistenci jako neobarvená náplň.

Předpečený korpus vyndáme z trouby a stáhneme jí na 160°C.
Do středu těsta dáme 2 lžíce bílé náplně a na ní 2 lžíce tmavé náplně a dále střídáme, až zpracujeme oba typy náplně. Pečeme 35 min.

Poznámka
Koláč není náročný a má excelentní chuť a luxusní vzhled.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...



Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

Křehký koláč s brokolicí a květákem

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.