Doporučujeme

Koláč Margot

Koláč Margot | foto: Apetit

Koláč Margot

  • 5
Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.


NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 30 minut pečení

Těsto:

* 1 tyčinka Orion Margot (100 g), nastrouhaná
* 400 g polohrubé mouky + trocha na vysypání plechu
* 200 g krupicového cukru
* 1 sáček vanilinového cukru
* 250 ml smetany ke šlehání
* 2 vejce
* 1 sáček prášku do pečiva
* 2 lžíce oleje + na vymazání plechu
* 2 lžíce mléka

Poleva:

* 150 g másla
* 150 g moučkového cukru
* 2 lžíce kakaa
* trocha rumu

Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech. Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou utřenou z uvedených surovin.

MARGOT: Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodný koláč také zachutnal!

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Čokoládová pěnaČokoládová pěna
            Koňakový dortíkKoňakový dortík
            Čokoládový krém s mascarponeČokoládový krém s mascarpone

           


  • Vybrali jsme pro Vás