Čtenářský recept: Kokosové podkovičky

  15:25aktualizováno  15:25

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy: 90 min

Suroviny:

10 dkg kokosu
25 dkg hladké mouky
10 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
1 vanilinový cukr
1 vejce
Krém:
15 dkg másla
8 dkg moučkového cukru
100 ml vaječného likéru
10 dkg sušeného mléka
10 dkg bílé tukové polevy

Postup:

Tip

Okraje podkoviček můžete ještě obalit ve strouhaném kokosu.

1. Suroviny pro těsto zpracujeme a necháme ho odležet 2 hodiny v chladu. Vychlazené těsto rozválíme na plát o tloušťce 4 mm a formičkou vykrajujeme podkovičky. Skládáme na suchý plech a pečeme asi 12 minut při 200 °C.
2. Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vaječný likér, který jsme předtím smíchali se sušeným mlékem.
3. Po vychladnutí podkoviček je spojujeme krémem a poléváme bílou tukovou polevou. Podle vkusu dozdobíme.

Autor:

Nejčtenější

Se třemi dětmi rezignujete na spoustu věcí, říká pediatrička Karolová

Kateřina Karolová se svými třemi syny

Jako dětská lékařka odešla Kateřina Karolová sbírat zkušenosti na kliniku do Německa, kde zažila velmi náročné služby....

O 10 let mladší: Tragédie v dospívání Petru zničila, chce nový restart

Petra je už dlouhá léta zvyklá na tvrdý život. Starosti se na ni znatelně...

Petra je matkou dvou dětí, které vychovává sama. Hodně pracuje a ještě k tomu si dodělává střední školu, kterou kvůli...

Rodinu trápí rakovina tříleté dcery i plesnivý dům. Teď mají nové bydlení

Rodinu v opraveném domě přivítali příbuzní i kamarádi.

Aby šestičlenná rodina neměla málo starostí se zchátralým domem plným plísní, dostavily se ještě zdravotní potíže dětí...

Proměna Gábiny, která je opět single. Změnila účes i šatník

Gábina před a po proměně

Před nedávnem se rozešla s přítelem, přesto Gábina nechce truchlit. Do nového života touží vykročit s novým účesem a...

Anorexii jsem schovávala za vysílení z baletu, říká tanečnice

Megan Brewerová s anorexií bojovala už od střední školy

Megan Brewerovou (22) podezřívali z anorexie mnoho let, ale vždy tvrdila, že je štíhlá kvůli tanci, kterému se věnovala...

Další z rubriky

Vánoční cukroví pro vegany, celiaky i ty, kteří chtějí zhubnout

Pusinky  s oříškovou moukou a kakaovým krémem

Sváteční mlsání je pro většinu z nás hříšné potěšení, ovšem pro ty, kteří drží třeba bezlepkovou či v poslední době...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

Chudí rytíři Cordon Bleu

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování jídla je out a co dřív...

Superpotravina mák v hlavní roli. Upečte si bábovku, makovník či závin

Kynutá bábovka s mákem

Česká republika je makovou velmocí a mák je jednou z nejtradičnějších surovin naší kuchyně. Zkuste ho jinak než v...

Najdete na iDNES.cz