Doba přípravy: 90 min
Suroviny:
10 dkg kokosu
25 dkg hladké mouky
10 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
1 vanilinový cukr
1 vejce
Krém:
15 dkg másla
8 dkg moučkového cukru
100 ml vaječného likéru
10 dkg sušeného mléka
10 dkg bílé tukové polevy
Postup:
TipOkraje podkoviček můžete ještě obalit ve strouhaném kokosu. |
1. Suroviny pro těsto zpracujeme a necháme ho odležet 2 hodiny v chladu. Vychlazené těsto rozválíme na plát o tloušťce 4 mm a formičkou vykrajujeme podkovičky. Skládáme na suchý plech a pečeme asi 12 minut při 200 °C.
2. Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vaječný likér, který jsme předtím smíchali se sušeným mlékem.
3. Po vychladnutí podkoviček je spojujeme krémem a poléváme bílou tukovou polevou. Podle vkusu dozdobíme.