Doporučujeme

Kokosové podkovičky

Kokosové podkovičky | foto: Tereza Bezděkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Kokosové podkovičky

  • 0

Na těsto:

  • 10 dkg kokosu
  • 25 dkg hladké mouky
  • 10 dkg másla (Hery)
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce

Na krém:

  • 15 dkg másla
  • 8 dkg moučkového cukru
  • 100 ml vaječného likéru
  • 10 dkg sušeného mléka
  • 10 dkg bílé tukové polevy (lze zakoupit)

1. Suroviny na těsto zpracujeme a necháme ho odležet 2 hodiny v chladu. Vychlazené těsto rozválíme na plát o tloušťce 4 mm a formičkou vykrajujeme podkovičky. Skládáme na suchý plech a pečeme asi 12 minut při 200 °C.

2. Připravíme krém tak, že změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vaječný likér, který jsme předtím smíchali se sušeným mlékem.

3. Po vychladnutí podkoviček je spojujeme krémem a poléváme bílou tukovou polevou. Podle vkusu dozdobíme.

Poznámka: Okraje podkoviček můžete ještě obalit ve strouhaném kokosu.


  • Vybrali jsme pro Vás