Na těsto:
- 10 dkg kokosu
- 25 dkg hladké mouky
- 10 dkg másla (Hery)
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
Na krém:
- 15 dkg másla
- 8 dkg moučkového cukru
- 100 ml vaječného likéru
- 10 dkg sušeného mléka
- 10 dkg bílé tukové polevy (lze zakoupit)
1. Suroviny na těsto zpracujeme a necháme ho odležet 2 hodiny v chladu. Vychlazené těsto rozválíme na plát o tloušťce 4 mm a formičkou vykrajujeme podkovičky. Skládáme na suchý plech a pečeme asi 12 minut při 200 °C.
2. Připravíme krém tak, že změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vaječný likér, který jsme předtím smíchali se sušeným mlékem.
3. Po vychladnutí podkoviček je spojujeme krémem a poléváme bílou tukovou polevou. Podle vkusu dozdobíme.
Poznámka: Okraje podkoviček můžete ještě obalit ve strouhaném kokosu.