Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Kohoutí hřebínky

  11:11aktualizováno  11:11

Kohoutí hřebínky | foto: Anna Grosmanová

Na těsto na hřebínky:

  • 50 dkg hladké mouky
  • 25 dkg másla
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 celé vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • šťáva z půlky citronu

Na kakaovou hnotu:

  • půl balení piškotů
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 100 g cukr moučka
  • 70 g másla

Na polevu:

  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžička Solamylu
  • špetka (podle intenzity) bretonu nebo potravinářského barviva
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce horké vody

1. Těsto zaděláme, uležíme přes noc v ledničce a druhý den vyválíme a vykrájíme malé kohoutky. Ty upečeme do zlatova v troubě (170°C).

2. Vychladlé polijeme růžovou citronovou polevou, kterou připravíme tak, že moučkový cukr smícháme se lžičkou Solamylu a obarvíme špetkou bretonu nebo potravinářského barviva. Pak opatrně přidáme šťávu z půlky citronu a 1 lžíci horké vody. Polevu umícháme (asi 5 minut) a pak jí poléváme na hřebínky.

3. Na zaschlé hřebínky dáme kakaovou hnotu. Tu připravíme tak, že piškoty rozdrobíme na malé drobečky, smícháme s kakaem, máslem a cukrem a tvarujeme na kohoutky. Poté je polijeme čokoládovou polevou a do stran zapíchneme vždy 2 půlky mandle.

Autor:




Nejčtenější

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

V manželství jsou lidé šťastnější a žijí déle, ukázal výzkum.
Příběh Ondřeje: Žena mě má za malé dítě, nemám chvíli klidu

Už se pomalu blížím důchodu a jak jsem se na něj vždycky těšil, tak si poslední dobou říkám, že snad budu pracovat, dokud nepadnu. Aspoň v té práci nemusím být...  celý článek

Další z rubriky

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?
Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?

Před pár lety si všichni pořizovali micelární vodu, výrobci ale zašli ještě dál. Zázračné micely, které vážou všechny ne... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.