Na těsto na hřebínky:
- 50 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla
- 25 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 celé vejce
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- šťáva z půlky citronu
Na kakaovou hnotu:
- půl balení piškotů
- 1-2 lžíce kakaa
- 100 g cukr moučka
- 70 g másla
Na polevu:
- 200 gramů moučkového cukru
- 1 lžička Solamylu
- špetka (podle intenzity) bretonu nebo potravinářského barviva
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžíce horké vody
1. Těsto zaděláme, uležíme přes noc v ledničce a druhý den vyválíme a vykrájíme malé kohoutky. Ty upečeme do zlatova v troubě (170°C).
2. Vychladlé polijeme růžovou citronovou polevou, kterou připravíme tak, že moučkový cukr smícháme se lžičkou Solamylu a obarvíme špetkou bretonu nebo potravinářského barviva. Pak opatrně přidáme šťávu z půlky citronu a 1 lžíci horké vody. Polevu umícháme (asi 5 minut) a pak jí poléváme na hřebínky.
3. Na zaschlé hřebínky dáme kakaovou hnotu. Tu připravíme tak, že piškoty rozdrobíme na malé drobečky, smícháme s kakaem, máslem a cukrem a tvarujeme na kohoutky. Poté je polijeme čokoládovou polevou a do stran zapíchneme vždy 2 půlky mandle.